Több gumikeveréket használhatnak az F1 csapatai - F1VILÁG.HU

Több gumikeveréket használhatnak az F1 csapatai

HIRDETÉS

Nagyobb szabadságot kapnak a gumiválasztást tekintve 2016-ban a Forma-1 csapatai – erősítette meg a száguldó cirkusz irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


Nagyobb szabadságot kapnak a gumiválasztást tekintve 2016-ban a Forma-1 csapatai – erősítette meg a száguldó cirkusz irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Már jó ideje ismert, hogy a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli három száraz pályás gumikeveréket szeretne a csapatok rendelkezésére bocsátani minden versenyhétvégén.

Az olasz vállalat F1-be való 2011-es visszatérése óta minden hétvégére két gumikeverékkel érkezett, és mindkettőt kötelező jelleggel használni kellett a futamon.

Jövőre viszont a csapatok háromféle gumikeveréket használhatnak majd, ezek közül kettőt ők választanak ki.

„A gumiszállító az eddigi kettő helyett három száraz pályás gumikeveréket nyújt majd a csapatoknak” – áll az FIA közleményében.

Minden versenyzőnek 13 szett slick abroncs áll majd rendelkezésére, ezek közül kettőt a Pirelli jelöl majd ki az adott futamra, ám csupán egyet kell kötelező jelleggel pályára vinni. Az olasz gyártó emellett további egy garnitúrát jelöl majd ki az időmérők utolsó etapjaira az elérhető leglágyabb keverékből.”

„A három keverékből hátralévő 10 szettet minden versenyző szabadon kiválaszthatja.”

Amennyiben az adott megmérettetésen nincs szükség az eső- vagy intermediate abroncsokra, a versenyzőnek legalább kétféle gumikeveréket használnia kell, ezek közül az egyiknek pedig a Pirelli által kijelölt keveréknek kell lennie.”

A WMSC egyébként változtatott a virtuális biztonsági autós szisztémára (VSC) vonatkozó regulákon is: mostantól kezdve a DRS-rendszereket már rögtön a VSC-periódust követően használni lehet. A virtuális biztonsági autós rendszert jövőre már a szabadedzéseken is használni lehet, hogy elkerüljék a piros zászlós megszakításokat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!