Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Több információt kapnak a tévénézők 2009-ben

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone megerősítette, hogy az idei évtől sokkal több háttér-információt kapnak majd a nézők a versenyek alatt, miután a közvetítő elfogadta a csapatok szövetségének javaslatait.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone megerősítette, hogy az idei évtől sokkal több háttér-információt kapnak majd a nézők a versenyek alatt, miután a közvetítő elfogadta a csapatok szövetségének javaslatait.

A FOTA az elmúlt hónapokban egy átfogó piackutatást végeztetett a rajongók körében, hogy megtudja, a nézők mit hiányolnak a versenyeken, és mit gondolnak arról, mivel lehetne izgalmasabbá tenni a futamokat.

Az f1-es csapatok szövetsége, szakértők bevonásával kielemezte az adatokat, és arra a következtetésre jutott, hogy a nézők sokkal jobban érdeklődnek a technológia, és a stratégia iránt, mint azt gondolták.

A FOTA azt is kijelentette, hogy a televíziós közvetítéseket is feldobná, az eddiginél jóval több információt és adatot íratna, illetve rajzoltatna ki a képernyőre, valamint különböző grafikus elemzésekkel színesítené a show-t a jövőben.

Ecclestone megerősítette, hogy a csapatok szövetsége elfogadtatta javaslatát, így amellett, hogy autogramosztáson kell részt venniük a pilótáknak a pénteki napokon, és nyilvánosságra hozzák az autók tömegét az időmérő után, minden eddiginél több információhoz jutnak majd a nézők a versenyek alatt.

A tervek szerint mindenki számára elérhető lesz az üzemanyag-stratégia grafikon, a versenyzők egymáshoz viszonyított kanyarvételi ívei (grafikusan), a versenygépek aktuális helyzete a pályán (GPS adatokból), a kiállás-előrejelző grafikon, illetve a rádióbeszélgetések.

“A grafikákkal meg volt kötve a kezünk, mert hiába álltak a rendelkezésünkre az adatok, azokat nem használhattuk fel. Ez volt a helyzet a rádióbeszélgetésekkel is. Érdekes lett volna a nézőknek, de azt a csapatok nem engedték, hogy használjuk” – mondta Ecclestone az autosport.com kérdésére az Ausztrál Nagydíj szervezői által lebonyolított sajtórendezvényen.

“Abszolút nonszensz volt. A szórakoztatóiparban vagyunk, és ezek a csapatok eddig elfelejtették ezt. Szerintem mostanra felébredtek, ami mindenképpen nagyon jó dolog.”

A FOTA javaslatai a TV közvetítés izgalmasabbá tételére:

Különbség és üzemanyagszint analízis:

Kanyarvételi ív összehasonlítás:

Boxkiállás előrejelzés:

GPS pozíciók:

Kép a képben incidenseknél:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!