Több megrovást is kiosztottak a verseny után

A Force India megrovásban részesült, amiért összekeverte versenyzői abroncsait, és rossz gumikon küldte vissza pilótáit a pályára, miután az első körben ütköztek, és egy korai kiállásra kényszerültek.


A Force India megrovásban részesült, amiért összekeverte versenyzői abroncsait, és rossz gumikon küldte vissza pilótáit a pályára, miután az első körben ütköztek, és egy korai kiállásra kényszerültek.

A silverstone-i bázisú gárda minden bizonnyal minél gyorsabban el szeretné fejteni a Német Nagydíjat, hiszen már az időmérőn is komoly gondjaik voltak, Vitantonio Liuzzi már az első etapban összetörte autóját, míg Adrian Sutil egy váltócsere miatt rajtbüntetést kapott.

Így tehát mindketten a mezőny hátsó traktusából kezdhették meg a versenyt, ahol már az első körben ütköztek, így kiállásra kényszerültek. Mivel egyszerre hajtottak a boxutcába, a csapat a nagy kapkodásban véletlenül összekeverte abroncsaikat, és rossz gumikon küldte őket vissza a pályára.

Természetesen azonnal észre is vették a hibát, így egy körrel később ismét kihívták pilótáikat, hogy a megfelelő gumikat tegyék az autóikra, ám a szabályok kimondják, hogy tilos a gumiszettek cseréje, és az ilyen esetekért akár kizárás, vagy rajtbüntetés is kapható.

A sportfelügyelők azonban a körülmények figyelembe vétele után úgy döntöttek, hogy egy szimpla figyelmeztetésben részesítik a csapatot, így versenyzőik megtarthatják pozícióikat, jóllehet ez sovány vigasz, hiszen egyikük sem szerzett pontokat.

Közben a Lotus finn versenyzőjének, Heikki Kovalainennek is kiosztottak a stewardok egy figyelmeztetést, amiért a futam végén összekoccant Pedro de la Rosával, akinek így egy extra kiállást kellett beiktatnia, ugyanis megsérült a Sauber első vezetőszárnya.

Kovalainen beismerte, hogy hibázott, bezárta a kaput ellenfele előtt, így teljes mértékben elfogadja a stewardok döntését, és elnézést kér de la Rosától.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései