Több tizedmásodpercnyi javulást vár új fejlesztéseitől a Williams - F1VILÁG.HU

Több tizedmásodpercnyi javulást vár új fejlesztéseitől a Williams

Jelentősen átalakított autóval próbál meg felzárkózni a mezőnyre a Forma-1-es tabella utolsó helyén álló Williams istállója. A csapatvezető beszélt az új alkatrészeket illető elvárásokról.

Alaposan áttervezett autójáról adott hírt a Williams Forma-1-es csapata a montreali Kanadai Nagydíjon, ahol a csapat fejlesztéseinek hála Alex Albon a korábbihoz képest egy merőben eltérő versenyautót tesztelhet. A grove-i székhelyű istálló egyelőre kevés tartalékkal rendelkezik az új alkatrészekből, így a csapat újonc pilótája, Logan Sargeant egyelőre marad a korábbi konstrukciónál. Hogy a csapat mit vár az új csomagtól, arra James Vowles csapatvezető válaszolt.

„Ez egy érdekes kérdés, mert az elmélet gyakran nincs összhangban a gyakorlattal. A kanadai ráadásul nem egy szokványos pálya. Nagyon egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel máshol nem találkozunk. Mindenesetre egy ekkora léptékű fejlesztési csomagtól tizedmásodperceket várunk. Ha nem nyerünk vele több tizedmásodpercet, akkor a csomag elmarad az elvárásainktól.”

Vowles azt is elárulta, az autó mely területeit érintik a fejlesztések.

„Ez egy jelentős csomag, a csapatok egyszerre ritkán visznek pályára ennyire sok újítást. Új padlólemezt vagy első szárnyat kipróbálni szokványos dolog, de ha szinte minden változott, amit levegő ér… Az első szárnyunk nem változott, a glória azonban igen, ahogy a karosszéria felső szelete, az oldaldobozok, a hátsó szárny véglapjai és a hátsó felfüggesztés is. Ez nem egy szokványos dolog, de jelzést ad a fejlesztési csomag fontosságáról.”

A csapat tervei szerint az újításokat legkésőbb a július első felében esedékes Brit Nagydíjon Sargeant is megkapja.

„Sok minden függ attól, hogyan alakul ez a hétvégénk, mennyi tartalék alkatrésszel fogunk rendelkezni” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!