Többen nem látták a rajtlámpákat, reagált az FIA

Fotó: Mercedes
2019 Australian Grand Prix, Sunday - LAT Images start Mercedes
Két F1-es versenyző is panaszkodott arra, hogy az Ausztrál Nagydíj rajtjánál nem látták a startlámpákat az előttük álló autó hátsó terelőszárnya miatt – az FIA reagált.

Az idei szezon szabályváltozásai miatt a hátsó szárnyak 10 cm-rel szélesebbek és 2 cm-rel magasabbak lettek, azonban egy tényezővel nem számoltak eddig: az Ausztrál Nagydíjon a hátsó sorokban lévő versenyzők egyszerűen nem látták a rajtlámpákat

„Nem láttam a lámpákat” – mondta Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője, aki a 17. rajthelyről vágott neki a versenynek. „Csak arra tudtam reagálni, amikor az autók körülöttem elindultak, és ez néhány pozícióba került nekem.

Robert Kubica, a Williams pilótája is hasonlóan járt: Ez volt az első állórajtom 8 éve és 4 hónapja. Az utolsó 2010-ben volt Abu Dhabiban. Ehhez képest nagyon jól ment, még úgy is, hogy nem láttam a lámpákat.”

A McLaren hátsó szárnya eltakarta. Csak az első felét láttam, a többit nem. Emiatt akkor kicsit pánikoltam” – folytatta a lengyel. 

Az FIA egyik szóvivője a Motorsport-Total.com-nak úgy nyilatkozott, hogy a jelenség „egy nem szándékolt következménye a nagyobb hátsó szárnyaknak. A Forma-1-es csoporttal közösen dolgozunk a megoldáson a szezon hátralévő részére, kezdve a Bahreini Nagydíjjal.”

Hogy hogy fogják megoldani a problémát, arról egyelőre nem adott tájékoztatást az FIA, azonban elképzelhető, hogy még egy lámpát helyeznek a mezőny hátsó feléhez is. Ezt a megoldást 2009-ben már egyszer bevezették, azonban 2017-től, amikor újra alacsonyabbak lettek a hátsó szárnyak, nem használták. 

Sokkal magasabbra nem tehetik a lámpákat, mivel akkor a pilóták a Halo miatt nem látnák őket. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS