Todt: A Ferrarinak a megbízhatóságon kell javítania - F1VILÁG.HU

Todt: A Ferrarinak a megbízhatóságon kell javítania

A Ferrari ügyvezetője, Jean Todt boldogan nyilatkozott Kimi Raikkönen újabb győzelmét követően a Brit Nagydíjon, ám bevallotta, csapatának minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, hogy javítson autója megbízhatóságán.

A Ferrari ügyvezetője, Jean Todt boldogan nyilatkozott Kimi Raikkönen újabb győzelmét követően a Brit Nagydíjon, ám bevallotta, csapatának minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, hogy javítson autója megbízhatóságán.

A Ferrari reményei egy újabb kettős győzelemre már a rajtot megelőzően elszálltak, mikor Felipe Massa autója lefulladt a rajtrácson, és csak a mezőny után a boxból rajtolhatott.

Ez volt a harmadik alkalom az idei évben, hogy a Ferrarit cserbenhagyta a technika: Felipe Massa egy váltóprobléma miatt csak a tizenhatodik helyről rajtolhatott a szezonnyitón Ausztráliában, míg Kimi Raikkönen feladni kényszerült a Spanyol Nagydíjat egy mechanikai meghibásodás miatt.

“Örülünk Kimi sikerének, azonban csalódottak vagyunk, hogy Felipe autója meghibásodott a rajtnál, ami miatt nem tudott az élen harcolni” – mondta Todt, aki nem hibáztatja Massát az esetért. “Fantasztikus az autónk teljesítménye az idei évben, amit az is mutat, hogy az eddigi kilenc versenyből ötöt megnyertünk, ám a megbízhatóság terén még el vagyunk maradva riválisunktól, amit a bajnokság állása is tükröz.”

A rivális McLaren újonc versenyzője, Lewis Hamilton 70 pontjával toronymagasan vezeti a bajnokságot, őt csapattársa, Fernando Alonso követi 58 pontjával, míg a Ferrari duója, Kimi Raikkönen (52) és Felipe Massa (51) a harmadik, illetve a negyedik helyen áll.

“Mindig is hangsúlyoztam, két remek versenyzőnk van, de egy jó autót kell szolgáltatnunk nekik” – folytatta a francia szakember. “Néha ez sikerül, de néha nem. Most az autó teljesítményével minden rendben volt, ám a megbízhatósága nem volt megfelelő.”

Annak ellenére, hogy Massa a mezőny végéről rajtolt, fantasztikusan teljesített, és remek előzési manővereket bemutatva, végül Kubica mögött az ötödik helyen végzett.

“Mindent egybevéve, elégedett vagyok azzal, amit a mai nap elértem” – mondta Massa a futamot követően. “Néha minden a terveid szerint alakul, néha viszont kiszámíthatatlan dolgok húzzák keresztül a számításaidat. Ezekből a nehéz helyzetekből viszont mindig ki kell hoznod a maximumot. Természetesen csalódott vagyok, hogy pontokat vesztettem ellenfeleimmel szemben, de ilyen az élet.”

A csapatok többségéhez hasonlóan a Ferrari a héten Spaban tesztel, ahol mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő Európa Nagydíjra javítson autói megbízhatóságán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!