Todt: A Ferrarinak van még mit fejlődnie - F1VILÁG.HU

Todt: A Ferrarinak van még mit fejlődnie

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a szezon utolsó állomásán fordítani tudott, és Kimi Raikkönen megszerezte az egyéni bajnoki címet, a Ferrari vezetése tisztában van azzal, rengeteget kell még javulniuk, hogy az élen maradjanak a jövő évben.

Annak ellenére, hogy a szezon utolsó állomásán fordítani tudott, és Kimi Raikkönen megszerezte az egyéni bajnoki címet, a Ferrari vezetése tisztában van azzal, rengeteget kell még javulniuk, hogy az élen maradjanak a jövő évben.

Bár Raikkönen mindenkinél több futamgyőzelmet aratott az idei évben, többször hátráltatta a technika, így fordulhatott elő, hogy két futammal a szezon vége előtt nem kevesebb, mint 17 pont volt a lemaradása a bajnokság élén álló Lewis Hamilton mögött.

“Meg kell néznünk, hol tudunk még fejlődést elérni, és be kell vallanunk magunknak, mi nem működött a hétvégéken” – mondta a csapat vezetője, Jean Todt Interlagosban.

“Azonban mindig is mondtam, hogy nem vagyunk zsenik. Viszont olyan emberek vannak köztünk, akik pontosan tudják, mi a helyes irány, és hogyan tudunk a leggyorsabban fejlődni, még akkor is, ha néha becsúszik egy-egy rossz döntés.”

A szezon elején sokan azt gondolták, hogy a Ferrari nem tudja majd áthidalni a Michael Schumacher és Ross Brawn távozásával keletkezett hatalmas űrt, azonban erre az idei évben rácáfolt az olasz alakulat. Todt viszont elmondta, nem szeretné összehasonlítani a csapat jelenlegi felépítését az “álomcsapatéval”.

“Az idei év az átalakulásról szólt. Tudtuk, hogy nincs értelme visszatérni az okokra, hogy vajon miért volt más az idei, mind az elmúlt néhány év” – folytatta a szakember. “Tudtuk, hogy más kihívások elé nézünk, és ez az, amit szeretünk. Tudtuk, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és tanulnunk kell az idei évben elkövetett hibáinkból, hogy még jobbak lehessünk jövőre.”

“Tudják, számomra a leglenyűgözőbb dolog az, hogy mindannyian halandók vagyunk, és szerintem nem lehet összehasonlítani az embereket. Éppen ezért nem is próbálom meg összehasonlítani Kimit és Michaelt, vagy Mario Almondót és Aldo Costát Ross Brawnnal vagy Rory Byrnével.”

“Azonban vannak közös pontjaink, mindannyian elkötelezett emberek vagyunk, akik minden tőlük telhetőt megtesznek a siker érdekében. A legfontosabb dolog pedig az, hogy tartsuk a megfelelő szintet, őrizzük meg gondolkodásmódunkat és az elszántságunkat, elkötelezettségünket.”

Bár egyesek szerint a francia szakember az év végén elhagyhatja a Ferrarit, hogy helyét a jelenleg fizetett szabadságát töltő Ross Brawn vegye át, Todt nem kívánta kommentálni a jövőjével kapcsolatos híreszteléseket.

“A közeli jövőm a csapattal, hogy este elmegyünk egy gyors vacsorára, amit már rég tervezünk” – viccelődött. “Később vissza kell utaznom Európába, szóval ezek a jövőbeli terveim.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!