Todt: A Ferrarit kizárták volna a McLaren helyében - F1VILÁG.HU

Todt: A Ferrarit kizárták volna a McLaren helyében

HIRDETÉS

A Ferrarit szó nélkül megbüntette volna a Nemzetközi Automobil Szövetség, ha olyan szituációba keveredett volna, mint a McLaren, állítja az olasz alakulat ügyvezető igazgatója, Jean Todt.

A Ferrarit szó nélkül megbüntette volna a Nemzetközi Automobil Szövetség, ha olyan szituációba keveredett volna, mint a McLaren, állítja az olasz alakulat ügyvezető igazgatója, Jean Todt.

A FIA Motorsport Világtanács múlt héten megrendezett rendkívüli ülésén bűnösnek találta a McLarent, amiért birtokában volt a Ferrari tulajdonát képző titkos dokumentumoknak. Azonban mivel nem volt bizonyíték arra, hogy a bizalmas információkat felhasználta a csapat idei autója tervezésénél és építésénél, a FIA felmentette a McLarent.

A döntés sokakban felháborodást váltott ki. A Ferrari ügyvezetője, Jean Todt is nemtetszését nyilvánította ki a kémbotrány kapcsán, és kijelentette, a Ferrarit hasonló esetben szó nélkül megbüntette volna a FIA.

“El tudom képzelni, mi történt volna, ha más lett volna a szereposztás” – mondta Todt a Corriere della Sera c. lapnak adott nyilatkozatában. “El tudom képzelni, mi lett volna, ha a Ferrari főmérnökénél találnak egy 780 oldalas más csapat tulajdonát képző titkos dokumentációt. Elrettentő büntetés járt volna ezért, ebben biztos vagyok.”

“Semmi logika nincs az ítéletben. Vagy bűnösök, vagy nem. A McLarent bűnösnek találták, mert megsértette a sportszabályzatot, ellenben nem büntették a csapatot. Ez nem minden. A McLaren az ülésen beismerte, hogy titkos anyagokat fogadott, és ezek magas beosztásban dolgozó szakembereikhez is eljutottak, még Ron Dennis is látta a papírokat, és így sem járt büntetés a wokingi alakulatnak. Ez érthetetlen és teljességgel elfogadhatatlan.”

Todt azt is elmondta, a kiszivárgott dokumentumok hatalmas előnyt jelentenek a McLaren számára az idei bajnokságban.

“Ez olyan, mintha egy olyan játékos ellen pókereznél, akinek ismernéd a lapjait. Az előny egyértelmű, hatalmas, efelől senkinek nem lehet kétsége. Éppen ezért felfoghatatlan, hogy nem történt semmi megtorlás. Immáron negyven éve jelen vagyok a sportban, sok mindent láttam, így nem lepődök meg már semmin, de ez a döntés engem is felháborított.”

“Munkám során mindig is arra törekedtem, hogy kizárjam az érzelmeimet és az érzéseimet. Szigorú vagyok magammal és a dolgozóimmal szemben. Az általam irányított munka mindig precíz. Azonban csalódottan hagytuk el Németországot, ahol megbízhatósági problémákkal küszködtünk. Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a pályán felülkerekedjünk riválisainkon, és visszavágjunk sérelmeinkért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!