Todt: Aki Vettelt szerződteti, nagyon szerencsés lesz

Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nagyon szerencsésnek mondhatja magát az a csapat, mely leszerződteti a Forma-1 négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt Ferraritól való távozása után – mondja Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.

A német versenyző a 2020-as idényt követően távozik Maranellóból, miután a felek múlt kedden bejelentették, nem hosszabbítják meg hamarosan lejáró szerződésüket.

Azt egyelőre nem tudni, marad-e a Forma-1-ben, Jean Todt, az FIA elnöke azonban azt mondja, bárhogy is lesz, vitathatatlan, hogy Vettel a száguldó cirkusz egyik legjobbja.

„Legyünk pozitívabbak! Sebastian Vettel egyike a legnagyobb tehetségeknek a motorsportban. Egy olyan bejelentést tettek most, miszerint nem fog a csapatnál versenyezni 2020 után” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Rengeteg egyéb lehetőség van még. Mi csak a legjobbakat kívánhatjuk neki. Bárki is szerződteti őt, nagyon szerencsés lesz!”

„Az is lehet, hogy jó elnöke lesz majd az FIA-nak a jövőben! Nem tudhatjuk!”

Vettel köztudottan azért szerződött a Ferrarihoz 2015-ben, hogy hőse, Michael Schumacher nyomdokaiba lépve sikerre vezesse az olasz istállót.

Todt – aki a Schumacher-érában a Ferrari csapatfőnöke volt – azt mondja, a 2000-es évek elején látott dominancia annak volt köszönhető, hogy a csapat nagyon összetartott a nehéz időkben.

„Az eredményeket – akár jók, akár rosszak – meg lehet magyarázni” – mondta a francia, amikor arra kérték, próbálja meg összehasonlítani Vettel Ferrarinál eltöltött időszakát Schumacherével.

„Annak idején azért voltunk annyira sikeresek a Ferrarinál, mert Michael és az egész csapat nagyon egységes volt, egy erős csapat, akik folyamatosan támogatták egymást, főleg a nehéz időkben.”

„Könnyű összetartani akkor, amikor minden szép és jó. Volt egy jó matróz a háborgó tengeren – és amikor a háborgó tengeren voltunk, mindenki a hajón volt! Hajókról beszélek most, de természetesen az autót értem alatta.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS