Todt: Aki Vettelt szerződteti, nagyon szerencsés lesz - F1VILÁG.HU

Todt: Aki Vettelt szerződteti, nagyon szerencsés lesz

HIRDETÉS
Nagyon szerencsésnek mondhatja magát az a csapat, mely leszerződteti a Forma-1 négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt Ferraritól való távozása után – mondja Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.
Sebastian Vettel Ferrari

A német versenyző a 2020-as idényt követően távozik Maranellóból, miután a felek múlt kedden bejelentették, nem hosszabbítják meg hamarosan lejáró szerződésüket.

Azt egyelőre nem tudni, marad-e a Forma-1-ben, Jean Todt, az FIA elnöke azonban azt mondja, bárhogy is lesz, vitathatatlan, hogy Vettel a száguldó cirkusz egyik legjobbja.

„Legyünk pozitívabbak! Sebastian Vettel egyike a legnagyobb tehetségeknek a motorsportban. Egy olyan bejelentést tettek most, miszerint nem fog a csapatnál versenyezni 2020 után” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Rengeteg egyéb lehetőség van még. Mi csak a legjobbakat kívánhatjuk neki. Bárki is szerződteti őt, nagyon szerencsés lesz!”

„Az is lehet, hogy jó elnöke lesz majd az FIA-nak a jövőben! Nem tudhatjuk!”

Vettel köztudottan azért szerződött a Ferrarihoz 2015-ben, hogy hőse, Michael Schumacher nyomdokaiba lépve sikerre vezesse az olasz istállót.

Todt – aki a Schumacher-érában a Ferrari csapatfőnöke volt – azt mondja, a 2000-es évek elején látott dominancia annak volt köszönhető, hogy a csapat nagyon összetartott a nehéz időkben.

„Az eredményeket – akár jók, akár rosszak – meg lehet magyarázni” – mondta a francia, amikor arra kérték, próbálja meg összehasonlítani Vettel Ferrarinál eltöltött időszakát Schumacherével.

„Annak idején azért voltunk annyira sikeresek a Ferrarinál, mert Michael és az egész csapat nagyon egységes volt, egy erős csapat, akik folyamatosan támogatták egymást, főleg a nehéz időkben.”

Hirdetés

„Könnyű összetartani akkor, amikor minden szép és jó. Volt egy jó matróz a háborgó tengeren – és amikor a háborgó tengeren voltunk, mindenki a hajón volt! Hajókról beszélek most, de természetesen az autót értem alatta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!