A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Todt: Az FIA-nak egy csapatként kell dolgoznia

Az FIA pénteken megválasztott új elnöke, Jean Todt elmondta, hogy azonnal munkába akar lendülni, és arra kéri az irányító testületet, hogy maga mögött hagyva a kampányharcot, rendezze sorait, és a jövőben teljes egységben dolgozzon a sport jobbá tételén.

Az FIA pénteken megválasztott új elnöke, Jean Todt elmondta, hogy azonnal munkába akar lendülni, és arra kéri az irányító testületet, hogy maga mögött hagyva a kampányharcot, rendezze sorait, és a jövőben teljes egységben dolgozzon a sport jobbá tételén.

Bár a két elnökjelölt kampánya nem volt botrányoktól mentes, Todt bízik abban, hogy még azok is, akik nem mellette, hanem riválisa, Ari Vatanen mellett tették le a voksukat, mellé állnak, és közös erővel azon fognak dolgozni, hogy megoldják a problémákat a jövőben.

“Szeretem előrébb vinni a dolgokat, és nagyon boldog vagyok, hogy ennyi ország engem választott, de a munka java még hátra van” – idézte a francia szakembert a Reuters hírügynökség.

“A választás napja véget ért, mindenkinek ugyanazt a célt kell szem előtt tartania, beleértve azokat is, akik nem engem támogattak. Senki előtt nem csukom be az ajtót, mindenki támogatását szívesen fogadom.”

Todt azt is hangsúlyozta, hogy a kampányában meghirdetett tervét, miszerint minden FIA által felügyelt bajnokság élére megbízottat nevez ki, nem vetetette el, sőt minél előbb meg szeretné valósítani.

“Minél előbb ki akarom nevezni a megbízottakat, mert nem áll szándékomban első emberként irányítani az F1-et” – folytatta. “Nem akarom alábecsülni a problémákat, azonban a karrierem során elért sikereket mindig úgy értem el, hogy a megfelelő szakembereket neveztem ki a csapatomban.”

A Ferrari egykori csapatfőnöke azt is elhintette, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher – aki egyébként mindvégig támogatta kampánya során, sőt még a tegnapi elnökválasztásra is elkísérte – szintén szerepet kaphat.

“Olyan, mint a fiam. Mindig is volt számára egy hely a jobbomon, és ez a jövőben sem lesz másképp” – tette hozzá a 63 éves szakember, célozva ezzel arra, hogy a németnek is szán valamilyen szerepet csapatában.

A leköszönő elnök, Max Mosley – aki nem titkoltan a franciát akarta utódjául – nagy örömmel fogadta Todt győzelmét, mert úgy érzi, irányítása alatt szép, fényes jövő elé néz az FIA.

“Elégedett vagyok a szavazás eredményével, mert jó kezekben van az FIA” – mondta a brit szakember az AP-nak. “Todtnak mindene megvan ahhoz, hogy eredményesen vezesse a szövetséget, egy nagyon őszinte és egyenes ember. Nem is lehetne nála jobb vezetője az irányító testületnek.”

Bár korábban felmerült, hogy fenntart magának egy helyet az FIA Szenátusban, Mosley elmondta, hogy nincs szándéka tovább a szövetségnek dolgozni, és megpróbálja élvezni kötetlenebb életét.

“Megkönnyebbülés, mert ezen a poszton az ember soha nem állhat le a munkával” – folytatta. “Mindig aggódhatsz, hogy mikor történik valami probléma. Itt volt az ideje, hogy távozzak. Most elmegyek nyaralni, aztán pedig majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!