Friss hírek

Todt: Egy jó autóval Leclerc hamar világbajnok lesz

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc menedzsere, Nicolas Todt meg van győződve arról, ha versenyképes autója lesz, a monacói tehetség nagyon hamar világbajnoki címet fog szerezni a Forma-1-ben.

Charles Leclerc menedzsere, Nicolas Todt meg van győződve arról, ha versenyképes autója lesz, a monacói tehetség nagyon hamar világbajnoki címet fog szerezni a Forma-1-ben.

A fiatal versenyző tavaly a Sauber színeiben mutatkozott be a száguldó cirkuszban, teljesítménye pedig olyannyira meggyőző volt, hogy a Ferrari leszerződtette őt Kimi Räikkönen helyére.

Leclerc-re nem kis feladat vár, hiszen a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel oldalán kell bizonyítania, menedzsere, Nicolas Todt azonban biztos benne, az ifjú tehetség állni fogja a sarat.

Arra a kérdésre, hogy mikor lehet világbajnok Leclerc-ből, Todt így felelt: Eztlehetetlen megmondani. Az autótól függ.”

„Hamilton már első évében a vb-címért harcolt Alonsóval, a következő évben pedig meg is nyerte a bajnokságot. De megvolt hozzá az autója. Charles-nak még a dobogó sem jött össze eddig, mert nem volt olyan autója, amilyennel erre lehetősége lett volna.”

„Ha meglesz hozzá a megfelelő autója, pár éven belül bajnok lesz, ebben biztos vagyok!”

Todt hozzátette, nem kétséges, hogy Leclerc olyat mutatott első F1-es évében, ami lenyűgözte a Ferrari vezetését.

„A Ferrari pár éve már foglalkozik Charles-lal. 2018-ban aztán első évét teljesíthette a Forma-1-ben: nagyon jól dolgozott, szupergyors volt, nagyon keveset hibázott, és végül őt választották.”

„A Ferrari nevében nem beszélhetek, azt viszont elmondhatom, hogy én miért dolgozom Charles-lal. Azért, mert tudom, hogy egy potenciális világbajnok. Tudja, hogy a Ferrarihoz szerződni mindig kockázatos, és óriási nyomással jár, de nagyon érett és erős. A juniorkategóriákban megerősödött. Remekül dolgozott, és nagyon nehéz pillanatokon kellett átesnie fiatalon.”

A szakember kifejtette, Leclerc számára nagyon fontos lesz, hogy minél gyorsabban tanuljon majd a 2019-es évad során.

„Charles azért szerződik a Ferrarihoz, hogy tanuljon és eredményes legyen. Ez a két dolog abszolút összhangban áll egymással. Ne felejtsük el, hogy még csak 21 verseny van mögötte, Vettel pedig már több mint 200 futamon állt rajthoz, ráadásul szerzett négy világbajnoki címet.”

„Charles-nak két lábbal a földön kell járnia, nekem pedig segítenem kell őt ebben.”

Fotó: Pirelli

Todt hozzátette, Leclerc-nek „nem szabad türelmetlennek lennie” első ferraris évében.

„Még csak 21 éves, és meg kell tanulnia kezelni a vereség miatti csalódottságot – azt, amit akkor érez, ha a 2. helyen ér célba. Charles mindig nagyon nagy célokat tűzött ki maga elé, de nem hiszem, hogy ez probléma lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek