Todt: Ha ott vagyok, sokáig elidőzöm Schumachernél - F1VILÁG.HU

Todt: Ha ott vagyok, sokáig elidőzöm Schumachernél

HIRDETÉS
Ismét mondott néhány szót jó barátjáról, egykori versenyzőjéről, Michael Schumacherről a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként tevékenykedő Jean Todt. A szakember rendszeresen látogatja a legendát, és továbbra is reménykedik abban, hogy a német versenyző állapota jobbra fordul.
Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Jean Todt, Ferrari, Hungaroring 2001

Lassan nyolc éve, hogy a Schumacher család élete gyökeres fordulatot vett: a hétszeres F1-es világbajnok 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, melyet követően hónapokon át kómában tartották.

Ezt követően svájci otthonába szállították, ahol azóta is ápolják, állapotáról azonban nem sokat tudni.

Nemrég jelent meg a Netflix gondozásában az a dokumentumfilm, mely a német versenyző életét és pályafutását dolgozza fel. A filmben természetesen Schumacher felesége, illetve gyermekei is megszólalnak.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael. De nemcsak nekem hiányzik: a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának, és mindenkinek, aki körülötte van. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Másképp, de itt van, és ez erőt ad nekünk, én így látom” – fogalmazott Corinna Schumacher a szeptember 15-én megjelent filmben.

„Összetartunk. Együtt élünk otthon, csináljuk a terápiát. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Michael jobban legyen, és megbizonyosodjunk arról, hogy kényelmesen érezze magát, és érezze a családját, a köteléket. Legyen bármi is, én minden tőlem telhetőt megteszek. Mindannyian megteszünk.”

„Próbáljuk úgy folytatni családként, ahogy Michael szerette, és ahogy még mindig szereti. Éljük az életünket. ’A magánélet az magánélet’ – mondta mindig. Számomra nagyon fontos, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak lehet. Michael mindig megvédett bennünket, most mi védjük meg Michaelt.”

Fotó: Imago

A minap interjút adott Jean Todt, a Ferrari F1-es csapatának egykori csapatfőnöke, aki rendszeresen látogatja Schumachert svájci otthonában.

„Meg tudom érteni, hogy a családja és a barátai védik őt, mert békén kellene hagynunk. Michael harcol, küzd, és csak reménykedhetünk abban, hogy javulni fog az állapota” – mondta a francia szakember a Daily Mail című lapnak adott legutóbbi interjújában.

„Örülök, hogy fia, Mick a Forma-1-ben van. Jól teljesít. Lehetne versenyképesebb autója is, de örülök, hogy megvan benne a szenvedély. És örülök, hogy Gina-Maria is megtalálta a szenvedélyét a lovakban.”

Hirdetés

„Corinna pedig, ahogy a dokumentumfilmben is látható, csodás feleség. Az, ahogy beszél Michaelről, és amit tesz érte, csoda.”

Todt arról is beszélt a lapnak, sokat el szokott időzni a Schumacher családnál, amikor meglátogatja barátját.

„Igen, elég sokáig ott vagyok. Ha ott van Corinna, együtt vacsorázunk. Ha nem, Michaellel töltöm az időt, de…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!