Friss hírek

Todt: Havi 2-3 F1-es versenyt meg tudunk majd rendezni

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait, starting grid during the 2019 Formula One World Championship, Mexico Grand Prix from october 24 to 27 in Mexico - Photo Antonin Vincent / DPPI
Noha a koronavírus-járvány miatt továbbra sem túl biztatóak az előjelek, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt továbbra is azt reméli, tartalmas Forma-1-es világbajnokságot tudnak rendezni 2020-ban – akár nézők előtt.

Eddig összesen 9 verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, és miután Emmanuel Macron francia elnök hétfőn bejelentette, a járvány miatt július közepéig biztosan nem tartanak tömegrendezvényeket országukban, egyre biztosabb, hogy a június közepére tervezett Francia Nagydíjat is törölni kell.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn nemrég azt mondta, ha júliusban el tudják kezdeni a bajnokságot – akár zárt kapuk mögött –, akár 18-19 versenyt is meg tudnak rendezni.

Az FIA elnöke, Jean Todt hasonlóan optimista – a szakember bízik abban, tartalmas bajnokságot tudnak rendezni 2020-ban.

„Amint el tudjuk kezdeni a bajnokságot, havonta 2-3 versenyt meg tudunk majd rendezni” – mondta a francia szakember.

„Ha az idény elkezdődik júliusban vagy augusztusban, és tart decemberig, akkor lesz 5-6 hónapunk, és havonta 3 versenyre lesz lehetőség.”

Todt azt mondja, abban is bízik, hogy a versenyek nagy részét közönség előtt tudják majd megrendezni.

„Hiszek benne – tényleg hiszek benne! Őszintén remélem, hogy így lesz.”

A 74 esztendős szakember mindazonáltal fél attól, hogy a krízis miatt F1-es csapatok tűnhetnek el.

„Drámai lenne, ha elveszítenünk mondjuk négy csapatot. Nagyon bízom abban, hogy mindenki a teljes képet nézi majd, és nem csak magára figyel” – fogalmazott, utalva arra, hogy az F1 csapatainak most összefogásra van szükségük.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!