Todt: Havonta kétszer látogatom Schumachert - F1VILÁG.HU

Todt: Havonta kétszer látogatom Schumachert

Nemrég újra nyilatkozott a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel kapcsolatban korábbi főnöke, Jean Todt. A jelenleg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként tevékenykedő szakember havi kétszer meglátogatja a német legendát.

Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, melyet követően hónapokig kómában tartották, majd svájci otthonába szállították. Állapotáról azóta sem tudni semmit.

Todt 1996 és 2006 között volt a hétszeres világbajnok főnöke a Ferrarinál, és szoros baráti kapcsolatot alakítottak ki. A francia szakember egyike azon keveseknek, akik látogathatják Schumachert.

Todt most a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lapnak adott interjút, ebben beszélt Schumacherről is.

„Ez egy nagyon személyes téma. Michael 2013. december 29-én egy nagyon súlyos síbalesetet szenvedett, ami egy fogyatékosságot okozott nála, ahogy azt mindenki tudja. Több mint 7 éve harcol ő és a családja, hogy javulást érjenek el. Ami fontos, hogy tovább harcol” – mondta a jelenleg az FIA elnökeként tevékenykedő szakember, aki arra a kérdésre, hogy van-e javulás a pilóta állapotában, azt felelte, erről „nem szeretne” beszélni.

Annyit mindenesetre elárult, továbbra is rendszeresen látogatja a német bajnokot.

„Havonta kétszer. Néha együtt nézünk meg egy versenyt. Pár hete megnéztük a 2000-es szuzukai győzelmét.”

Schumacher fia, Mick idén mutatkozott be a Forma-1-ben a Haas csapatának színeiben, a szezon első három versenyének mindegyikén célba ért – igaz, pontot egyelőre nem tudott szerezni a sereghajtó versenyautóval.

Todt mindazonáltal azt mondja, a fiatal pilóta szépen fejlődik a királykategóriában.

„22 éves, és nem azért versenyez a Forma-1-ben, mert Schumachernek hívják” – fogalmazott. „Hanem azért, mert bajnoki címeket nyert a gokartban, és a Forma-4-től kezdve egészen a Forma-2-ig mindenhol. Nem a legjobb csapatnál versenyez, de itt van a Forma-1-ben. Megszerezte a szükséges pontokat a szuperlicenchez. Az, hogy Schumachernek hívják, megnyithat ajtókat, de végső soron ő az, aki vezeti az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!