Todt lenyűgöző történetet mesélt Schumacherről - F1VILÁG.HU

Todt lenyűgöző történetet mesélt Schumacherről

HIRDETÉS
Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Ferrari, 2001, Jean Todt, world champions, title, Hungarian GP, Mogyoród, Hungaroring

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher is bekerült a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által megalapított Hírességek Csarnokába – volt főnöke, Jean Todt pedig egy olyan történetet is megosztott a német versenyzőről, mely kiválóan mutatja a legendás pilóta nagyságát.

Schumacher 2000-ben szerzett először egyéni világbajnoki címet a Ferrarival, melyet a következő években további 4 bajnoki diadal követett. Ez idő alatt a jelenleg az FIA elnöki pozícióját betöltő Jean Todt volt a Ferrari csapatfőnöke.

A pályafutása során 7 világbajnoki címet nyerő Schumacher továbbra is súlyos sérüléseiből lábadozik, állapotáról pedig szinte semmit sem tudni. A német versenyző természetesen nem tudott ott lenni Párizsban, amikor a Forma-1 többi világbajnokával együtt bekerült a Hírességek Csarnokába.

Todt viszont a megjelenteknek elárult egy történetet, mely tökéletesen példázza azt a profizmust, mely Schumacher F1-es pályafutását jellemezte.

„Jól emlékszem azokra az időkre, amikor a Ferrarinál versenyzett, és van két dolog, amit most meg fogok említeni” – kezdte Todt.

„2000-ben, 21 év után a Ferrari újra világbajnok lett – Michaellel. Felmentem vele a dobogóra és azt mondtam neki, mostantól kezdve az életünk már nem lesz ugyanolyan a versenypályán. Kétségtelen, hogy az a szuzukai nap volt pályafutásom legerősebb pillanata.”

„És van egy dolog, ami jól mutatja, milyen ember is volt Michael: amikor befejeződött a 2000-es idény, melynek ő volt a bajnoka, elkezdtünk készülni a 2001-es idényre. És nagyon szerényen megkérdezett engem valamiről – mert ő egy nagyon szerény srác volt. Arrogánsnak tűnt, de igazán szerény volt.”

„Szóval megkérdezte, hogy megengedném-e, hogy teszteljen egy kicsit Fioranóban, hogy megtudja, képes-e még jól vezetni. Mindig tele volt kételyekkel azzal kapcsolatban, hogy jó versenyző-e, vagy sem. Aztán tesztelt egyet, és nem volt túl rossz…”

Todt hozzátette, nagyon sajnálja, hogy Schumacher nem lehetett ott a Hírességek Csarnoka ünnepélyes ceremóniáján.

Hirdetés

„Hiányzik Michael. De még itt van és harcol. Örülök, hogy Sabine [Kehm – Schumacher menedzsere] eljött, és ő intézi a család ügyeit. Szerettem volna, ha Mick [Schumacher fia] is itt van, de Spanyolországban tesztel, Michael felesége, Corinna pedig az Egyesült Államokban van.”

„Folytatódik a harc. Michael egy nagyon különleges ember számomra, és a motorsport számára is. Egy igaz barát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!