Friss hírek

Todt: Ne panaszkodjunk a bővülő versenynaptár miatt!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt azt mondja, nem kellene panaszkodniuk az egyre bővülő versenynaptár miatt azoknak, akik a Forma-1-ben dolgoznak – inkább érezzék magukat szerencsésnek, hogy ebben a sportban dolgozhatnak.

A 2020-as idény rekordév lesz az F1 történetében, a szezon során ugyanis 22 versenyt rendeznek majd: a mezőny először látogat el Vietnámba, és hosszú idő után visszatér Hollandiába. A szabályok szerint ráadásul lehetőség van arra, hogy a jövőben 25 futamosra bővítsék a versenynaptárt.

Emiatt pedig sokan aggódnak, az utazás, illetve a rengeteg munka már most is nagyon megterhelő a csapattagok számára. A csapatok pedig keresik annak módját, hogyan rotálhatnák szakembereiket.

Jean Todt szerint viszont nem kellene panaszkodni.

„Azt gondolom, hosszabb folyamat lesz, mire eljutunk a 25 versenyig” – fogalmazott az FIA elnöke.

„Talán túl nagy hangsúlyt fektetünk erre a 25 versenyre, pedig jelenleg a 22 futamra kellene koncentrálni, hiszen most ez a helyzet. Ezt illetően különböző vélemények vannak. Én tényleg azt érzem, hogy meg vagyunk áldva – én magam is –, hogy egy olyan világban lehetünk, ahol imádjuk, amit csinálunk. Megvan bennünk a szenvedély. Kiváltságosok vagyunk. Bárki, aki az F1-ben van, kiváltságos.”

„Természetesen vannak bizonyos kötelességek. Amikor én más pozíciókban tevékenykedtem, napi 18 órákat dolgoztak, heti 6-7 napot, mert megvolt bennem a szenvedély, eredményeket akartam.”

„És természetesen, ha egy szerető családod van, meg fogják érteni. És úgysem fogod egész életedben csinálni.”

Todt beszélt arról is, sokszor ellátogat fejlődő országokba, hogy az FIA tevékenységeit terjessze.

„Higgyenek nekem, rengeteg dolgot csinálok az életben, mely során látok embereket, akik havi 9 ezer forintot keresnek. Ez bizonyos országokban áldás, ezt ne felejtsük el. 8 milliárd ember él a földön, 800 millióan pedig nem tudnak enni, inni, nem kapnak oltásokat.”

„Most azért vagyunk itt, hogy az F1-ről beszéljünk, de nem szabad becsuknunk a szemünket, és elfelejtenünk azt, hogy mi történik másokkal, más közösségekkel. Szóval áldottnak kell éreznünk magunkat, mindenkinek, aki az F1-ben dolgozik azért, hogy sokkal nagyobb fizetést kapunk, mint bármely más vállalkozásban. Ez nem jelenti azt, hogy nem kemény a munka, de egyszerűen értékelnünk kell a helyzetünket.”

KATTINTS IDE A 2020-AS VERSENYNAPTÁRHOZ!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!