Friss hírek

Todt: Nekem nem volt ilyen kiindulási alapom a Ferrarinál 1993-ban

A jelenleg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként tevékenykedő Jean Todt szerint a mostani Ferrari össze sem hasonlítható azzal az istállóval, melynek ő 1993-ban átvette az irányítását a Forma-1-ben.

Todt, illetve az őt körülvevő szakembere, Ross Brawn és Rory Byrne, valamint Michael Schumacher nevéhez fűződik a Ferrari 2000-es évek eleji aranykora. A francia szakember az istálló 1993-as átvétele után komoly csapatépítésbe kezdett, melynek hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki cím lett az eredménye.

Mattia Binotto, a Ferrari mostani csapatfőnöke – aki 1995-ben már szintén tagja volt az istállónak – a minap egy interjúban azt mondta, szeretné felhasználni az akkor látottakat ahhoz, hogy kirántsa a gödörből a most küszködő csapatot.

Jean Todt viszont a minap egy interjúban úgy fogalmazott, a mostani Ferrari össze sem hasonlítható a 27 évvel ezelőtti Ferrarival.

„Senkit sem szeretek küszködni látni, nem számít, kiről van szó” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című lapnak. „Ezért is próbálom először megérteni az okokat.”

„Csak annyit mondhatok, hogy a mai Ferrari nem hasonlítható ahhoz a csapathoz, amit én átvettem 1993-ban. Nagyon szerettem volna, ha ilyen kiindulási alapom lett volna!”

„A Ferrari ma szervezetileg nagyon erős.”

A Scuderia a múlt hétvégi Toszkán Nagydíjon 1000. F1-es versenyét futotta, Todt viszont azt mondja, belőle nem váltott ki komoly érzelmeket ez a mérföldkő – habár ott volt a csapat firenzei ünnepségén is.

„Komoly szám, de nem vált ki belőlem komoly érzelmeket. Gyerekként Ferrari-rajongó voltam, aztán a szolgálataikba álltam, most pedig semleges néző vagyok. Az én fejezetem véget ért a Ferrarinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!