Todt: Remélem, Masi rendben lesz! - F1VILÁG.HU

Todt: Remélem, Masi rendben lesz!

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Jean Todt a minap egy interjúban arról beszélt, nagyon reméli, hogy a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történteken túllesz majd a Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi.
DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: FIA President Jean Todt and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk on the grid before  the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 21, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A szakember jövője továbbra is kérdéses, az FIA ugyanis belső vizsgálatot folytatott a szezonzáró eseményeivel kapcsolatban. Az F1Világ információi szerint 2022-ben már több szakember közt oszthatják fel a versenyigazgatói feladatokat, és egyelőre nem világos, hogy Masi megtarthatja-e pozícióját. Jean Todt, az FIA tavaly leköszönt elnöke a minap elárulta, a tél során beszélgetett Masival, és reméli, a szakember túl tudja tenni magát azon a rengeteg kritikán, ami őt érte.

„Beszéltem vele – nem kifejezetten az Abu Dhabiban történtekről, csupán úgy emberileg” – mondta Todt a Sky Sports F1 televíziónak. „Remélem, hogy rendben lesz.”

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown eközben arról beszélt, reményei szerint a Forma-1 tanulni fog a helyzetből – habár azt ő sem érti, miért csak a bahreini szezonnyitó előtti napokban teszik közzé a vizsgálat eredményeit.

„Az F1 határozottan vissza tudja szerezni hitelességét” – fogalmazott. „Nem ez az első alkalom, hogy van egy bírónk, aki vitás döntést hoz. Ez elég nagy lett, de azt gondolom, a sport tanulni fog belőle.”

„Az egyetlen dolog, ami miatt egy kicsit csalódott vagyok, az az, hogy az első versenyen kapjuk meg ezeket az eredményeket. A vizsgálat nem tart olyan sokáig. Legyünk túl rajta, menjünk úgy az első versenyre, hogy az év első futamáról beszélünk – nem pedig a tavalyi év utolsó versenyéről!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!