Friss hírek

Todt rendszeresen látogatja Schumachert

Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Ferrari, 2001, Jean Todt, world champions, title, Hungarian GP, Mogyoród, Hungaroring

Jean Todt, az FIA elnöke havonta legalább két alkalommal ellátogat a Schumacher családhoz – a francia szakember részleteket természetesen nem árult el a német állapotáról.

Todt és Schumacher a Ferrari legsikeresebb időszakában dolgoztak együtt a csapatnál: összesen 5 egyéni és 6 kontruktőri bajnoki címet szereztek együtt. A csapat akkor gyakorlatilag egy családdá alakult – és ez Todt részéről a mai napig nem is változott.

A 72 éves Todt elmondta, Schumacher továbbra is fontos számára, ezért szívesen látogatja őt rendszeresen.

„Újra és újra meglátogatom őt, legalább havonta kétszer. Látom őt, látom a családját. Egyszerűen szeretem Michael Schumachert.

A francia részleteket természetesen nem árult el a hétszeres világbajnok állapotáról: „Csak azt tudom mondani, hogy ez magánügy.”

Todt annyit azonban hozzátett – ami a nyilvánosság számára is egyértelmű – hogy örülne, ha más állapotban látná Schumachert: „Azt kívánom, bárcsak más lenne a szituáció.”

Az FIA elnökének párizsi irodájában egy fotó látható az íróasztala mögött, amelyen felesége, fia, valamint a német versenyző látható – Todt elmondta, őket tekinti családjának.

„Ők az én kedvenceim: Michael, Michelle és a fiam. Ők nagyon kedvelik egymást, és ez igazán különleges számomra.”

Ezen a fotón kívül egy másik is látható Todt irodájában: a 2000-es suzukai versenyről, amikor Schumacher 1979 óta először nyert vb-címet a Ferrarinak.

„Amikor a legszebb pillanatunkról kérdeznek, akkor az egyértelműen az, amikor 2000-ben Suzukában Michael több mint 20 év után visszahozta hozzánk a bajnoki címet” – mesélte.

„Pontosan emlékszem arra az örömre, amikor Michael a második bokszkiállásánál Mika Häkkinen elé jött vissza a pályára. És arra a hihetetlen izgalomra is, mert még 13 örökkévalóságig tartó hosszú kör hátra volt. A legtöbbször arra a boldogságra emlékszem, ami kitört, amikor átszelte a célvonalat. Ezt a pillanatot sosem fogom elfelejteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!