Todt szerint verhető a Red Bull idén: A Ferrari is váratlanul bukott el 2005-ben! - F1VILÁG.HU

Todt szerint verhető a Red Bull idén: A Ferrari is váratlanul bukott el 2005-ben!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatának egykori főnöke, Jean Todt szerint semmi garancia sincs arra, hogy a Red Bull idén újra verhetetlen lesz a száguldó cirkuszban.
Michael Schumacher, Jean Todt, Ferrari

Az energiaital-gyárosok elképesztő dominanciát mutattak 2023-ban: a bajnokság 22 versenyéből 21-et megnyertek, Max Verstappen pedig sorozatban harmadszor is világbajnok lett. A Red Bull óriási fölényének hála már az ellenfeleknél jóval hamarabb elkezdhetett dolgozni 2024-es autóján, így abszolút favoritként várhatja az új idényt, a Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt azonban azt mondja, nem eszik azért olyan forrón a kását!

A később a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként is tevékenykedő Todt rámutatott, annak idején, 2005-ben és 2006-ban ők is elbuktak Fernando Alonsóval és a Renault-val szemben, habár az azt megelőző években rendkívüli módon domináltak Michael Schumacherrel.

„Én látok hasonlóságokat a két érában” — mondta a francia szakember. „A Red Bull egy győztes csapatot kreált egy rendkívüli, nagyon professzionális, intelligens és fantasztikus versenyzővel.”

„De nem emlékeznek 2025-re? Ugyanazzal a csapattal, ugyanazokkal a versenyzőkkel egy győzelmekkel teli szezon után — habár ott volt nekünk Schumacher — nem voltunk már versenyképesek. A következő évben aztán újra gyorsak voltunk, de elbuktuk a bajnoki címet megbízhatósági problémák előtt, Michael pedig már korábban bejelentette, hogy visszavonul a Forma-1-ből — noha később, 2010-ben visszatért.”

„Abban a periódusban aztán újra világbajnokok lettünk Kimivel [Räikkönen], 2007-ben, majd 2008-ban Felipével [Massa] az utolsó métereken buktuk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!