Friss hírek

Törlés: Jogi lépéseket tesznek az F1-es Brazil Nagydíj szervezői

Jogi lépéseket tesznek a Forma-1-es Brazil Nagydíj szervezői amiatt, hogy a száguldó cirkusz vezetősége pénteken bejelentette, idén biztosan nem rendeznek futamot Interlagosban.

A Forma-1 pénteken jelentette be, 3 európai versennyel bővült a 2020-as versenynaptár: a mezőny ellátogat majd a Nürburgringre, Portimaóba és Imolába is.

Ezzel együtt azt is bejelentették, hogy az amerikai kontinensre nem látogatnak el a csapatok, így sem Kanadában, sem az Egyesült Államokban, Mexikóban és Brazíliában nem rendeznek futamot.

Az interlagosi verseny szervezői viszont nem akarnak belenyugodni ebbe: Rohonyi Tamás, a Brazil Nagydíj promótere a Motorsport-Total.com című lapnak azt nyilatkozta, bár nem lepődtek meg a döntésen, jogi lépéseket kezdeményeznek.

„A törlés nem ért meglepetésként bennünket” – fogalmazott a szakember, majd hozzátette, a törlés okait viszont már „nem tudják elfogadni”.

Rohonyi azt mondja, azért „nem áll össze” nekik a dolog, mert majdhogynem arról volt szó, hogy „ki kellett találni egy okot a versenyük törlésére”.

A Forma-1-es versenyrendezéshez szigorú biztonsági intézkedéseket kell betartani a koronavírus-járvány miatt. Ehhez természetesen a Brazil Nagydíj szervezői is tartották volna magukat.

„Az FIA egy nagyon összetett, tízoldalas protokollal állt elő, hogy hogyan is kell versenyeket tartani ilyen körülmények között. Ezeket mi is betartottuk volna” – mondja Rohonyi.

A Forma-1 azonban a pandémiára hivatkozva idén nem látogat el az amerikai kontinensre, a Brazil Nagydíj szervezői viszont lépéseket fognak tenni a döntés miatt.

„Jogi segítséget kérünk, mert a várost és a társaságot komoly veszteség éri.”

Sao Paulo mintegy 7 millió eurót fektetett idén abba, hogy felújítsa a versenypálya egyes részeit: többek között a paddockot, a szennyvízhálózatot, illetve a mellékhelyiségeket is korszerűsítették.

„Olyan dolgokat, amiket első blikkre nem is feltétlenül vesz észre az ember” – mondta Rohonyi Tamás.

A Brazil Nagydíj szempontjából további probléma, hogy a versenypálya F1-es szerződése idén lejár, a 2021-es futamrendezésre tehát nincs garancia – főleg úgy, hogy Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója többször nyilatkozta úgy, szeretnének új helyszínek felé nyitni.

A Forma-1 részéről egyelőre nem kommentálták a brazil promóter állításait.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!