Friss hírek

Törlik a Kanadai Nagydíjat, két verseny lehet Ausztriában?

A legfrissebb sajtóhírek szerint hamarosan bejelenthetik, hogy a 2020-as Forma-1-es bajnokság június közepére tervezett Kanadai Nagydíját is törlik, és a franciaországi verseny sorsa is kérdéses.

Minderről az Auto Motor und Sport című német szaklap számolt be kedden. A Kanadai Nagydíj szervezői nemrégiben úgy fogalmaztak, húsvét után dönteniük kell a montreali verseny sorsáról, az említett lap szerint azonban bármelyik pillanatban bejelenthetik, hogy elhalasztják a június 14-re tervezett versenyt.

Eddig összesen 8 verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, és jó esély van arra is, hogy a montreali futam után a franciaországi versenyt sem tartják meg a koronavírus-járvány miatt. A szervezők állítólag kivárnak: az Auto Motor und Sport szerint látni akarják, hogy a június végén rajtoló kerékpáros körversenyt, a Tour de France-t meg tudják-e rendezni.

Hirdetés
 

KÉT VERSENY A RED BULL RINGEN?

A német lap keddi cikkében eközben arról ír, a július elejére tervezett Osztrák Nagydíj esélyei egyre jobbak, az országban ugyanis a minap bejelentették, húsvét után enyhítenek a járvány miatti korlátozásokon.

Úgy hírlik, az F1 vezetősége olyannyira magabiztos, hogy egyeztetéseket kezdtek arról, hogy két versenyt is megtartsanak Spielbergben. Az, hogy bizonyos helyszíneken akár két versenyt is megtarthatnak, már korábban felmerült a csapatok, valamint a vezetők közti értekezleteken.

A silverstone-i Brit Nagydíj szervezői már korábban jelezték, ők is nyitottak arra, hogy két futamot is megtartsanak, sőt, felmerült az is, hogy egyik versenyen a pálya fordított irányban történő használata is szóba jöhet. Ez azonban nehezen kivitelezhető lenne a bukóterek kialakítása miatt, ráadásul a versenypálya nem is rendelkezik FIA-hitelesítéssel erre a nyomvonalra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Törlik a Kanadai Nagydíjat, két verseny lehet Ausztriában?
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!