Törlik a vietnámi versenyt is? A McLaren szerint a biztonság elsődleges! - F1VILÁG.HU

Törlik a vietnámi versenyt is? A McLaren szerint a biztonság elsődleges!

HIRDETÉS
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown szerint a Forma-1 helyesen teszi, ha a száguldó cirkusz résztvevőinek biztonságát helyezi előtérbe, és a Kínai Nagydíjhoz hasonlóan elhalasztja a vietnámi versenyt is.
Lando Norris, McLaren MCL34, on the grid

Vietnámba április elején először látogatna a száguldó cirkusz mezőnye, nemrég azonban a főváros, Hanoi – ahol egyébként a versenyt is tartanák – közelében karanténba helyeztek egy 10 ezer fős települést. Son Loi 44 km-re fekszik Hanoitól, az országban regisztrált 16 koronavírus-fertőzött közül pedig 11-et itt kezelnek.

Azok után, hogy a Forma-1 vezetősége a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a kínai hatóságokkal közösen úgy döntött, elhalasztja a Kínai Nagydíjat, most minden szem Vietnámra szegeződik.

„Figyelemmel fogjuk kísérni a helyzetet. Soha nem tennénk olyat, amivel veszélybe sodornánk embereinket, és kétlem, hogy az F1 megtenné” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

A McLaren versenyzője, Lando Norris hozzátette: „Szeretnék odautazni. Ha nem lesz rá lehetőségünk, nem leszek túl boldog, de el kell fogadni.”

Zak Brown beszélt arról, természetesen ilyen helyzetben nem a sport az elsődleges.

„Mindenekelőtt ez egy borzasztó helyzet a világon. Remélhetőleg meg fog oldódni, hiszen más dolgok, mint például a sport, ilyen helyzetben nem számítanak. El kell fogadjuk, bárhogy is alakul a helyzet. De az biztos, hogy egyetlen McLaren-alkalmazottat sem hoznánk ilyen kényelmetlen helyzetbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!