HAMIL7ON
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Miguel Medina - Pool/Getty Images)

Törmelék okozhatta Verstappen defektjét

Törmelék okozhatta Verstappen defektjét

Vélhetően törmelék okozta Max Verstappen defektjét a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon, Imolában.

A holland versenyző jó eséllyel pályázott a dobogós eredményre a Forma-1-es idény 13. versenyén, a futam 43. körében azonban a Rivazza nevű kanyarban defektet kapott, és a 2. helyről esett ki.

„A tempó jó volt, az autó is nagyon jónak tűnt, és aztán hirtelen az egyenesben elveszítettem az uralmat felette” – mondta a holland a verseny után.

„Felrobbant a gumi. Nem tudom pontosan, mi történt, de gyorsan átnéztem az autót, és nem láttam semmi sérülést. Kár érte.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt gyanítja, törmelékek okozták a jobb hátsó defektet.

„Úgy véljük, hogy felszedett, vagy ráhajtott valamilyen törmelékre” – mondta a szakember.

„Épp a mérnökéhez beszélt a rádión, amikor hirtelen ’bumm!’: a gumi hirtelen elszállt. Ez arra utal, hogy durrdefekt volt, szóval nagyon-nagyon frusztráló. Úgy érzem, tisztességes tempónk volt, szóval dühítő, hogy nem lett meg a 2. hely.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!