Friss hírek

Törmelékek miatt esett ki Albon a Nürburgringen

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 10: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 10, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Ronald Wittek - Pool/Getty Images)
A hűtőrendszerbe került törmelékek miatt volt kénytelen feladni a múlt vasárnapi Eifel Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Alexander Albon. Mindezt Christian Horner csapatfőnök árulta el újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak a verseny után.

Albon az 5. helyről vágott neki a nürburgringi futamnak, ám változtatni kellett stratégiáján azt követően, hogy az első körben csúnyán elfékezte abroncsait.

Bár ezután folyamatosan zárkózott fel, végül nem jutott el a kockás zászlóig.

„Volt egy nagy elfékezése a 3-as kanyarban a nyitókörben” – magyarázta Horner. „És attól féltünk, hogy a gumi egészen a vászonig lekopott. A vibráció pedig olyan mértékben nőtt, hogy végül átlépte a tűréshatárunkat.”

„Szóval biztonsági okokból kihívtuk őt a bokszba. Utána szépen elkezdte felküzdeni magát, de nagyon balszerencsés volt, mert összeszedett néhány törmeléket, ami beszorult a hűtőrendszerbe. Láttuk, hogy a hőmérsékletek elkezdenek az egekig emelkedni.”

„Szóval, ha nem akartunk elveszíteni egy motort, egyetlen választásunk volt, meg kellett állnunk az autóval. Kár érte, mert szerintem versenyezhetett volna [Sergio] Perezzel és [Daniel] Ricciardóval, még azzal a korai kiállással is.”

„Kár, hogy nem láttuk gyümölcsözni az egyébként igazán erős hétvégéjét.”

Albon kasztniját egyébként még pénteken kicserélték, Horner azonban elárulta, ez tervezett lépés volt, mivel a szabadedzéseken szerettek volna eltérő felfüggesztés-konfigurációkkal körözni.

„Ez a kasztnicsere eleve tervezett volna péntekre. Két eltérő konfigurációt akartunk tesztelni pénteken, és mivel az időjárás ezt nem tette lehetővé, egy beállítás mellett döntöttünk” – magyarázta.

Albonnak egyébként ez volt az első kiesése idén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!