Toro Rosso: A riválisok azt gondolták, teljesen megőrültünk - F1VILÁG.HU

Toro Rosso: A riválisok azt gondolták, teljesen megőrültünk

HIRDETÉS
A 2018-as szezon fénypontja volt a Toro Rosso számára a Honda-erőforrások teljesítménye, a riválisok ugyanis mind azt gondolták, az olasz kiscsapat „teljesen megőrült”, hogy bevállalta a japánok motorjait.
Fotó: Toro Rosso

A 2018-as szezon fénypontja volt a Toro Rosso számára a Honda-erőforrások teljesítménye, a riválisok ugyanis mind azt gondolták, az olasz kiscsapat „teljesen megőrült”, hogy bevállalta a japánok motorjait.

A Toro Rosso az idei évre a Renault erőforrásait cserélte le Honda-motorokra, miután a japán gyártó befejezte együttműködését a McLarennel.

A Honda aztán 2015-ös visszatérése óta a legjobb idényét produkálta a faenzai kiscsapattal, 2019-ben pedig már a Red Bull Racinget is ellátja erőforrásaival.

„A Honda igazi fénypontja volt az évnek számunkra” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost az Autosportnak.

„Mindannyian emlékeznek, mit mondtak a többi csapatnál a Hondáról az év ezen szakaszában.”

„Emlékszem, találkoztam néhány emberrel, és mind azt mondták, hogy ’teljesen őrültek vagytok, a legjobbakat kívánjuk a következő évre’.”

„Azt mondtam nekik, ’igen, jó szezonunk lesz, majd meglátjátok, előttetek végzünk!’. Talán azt gondolták, teljesen őrült vagyok, de én meg voltam győződve arról, hogy a Honda volt a megfelelő döntés.”

A Red Bull szerint a Honda fejlődés tekintetében idén felülmúlta a Renault-t, Tost pedig azt mondja, valójában már kezdettől fogva jobbak voltak, mint azt sokan gondolták.

„A Honda motorja már tavaly sokkal jobb volt, mint egyesek mondták. A téli hónapokban a Honda és a Toro Rosso nagyon keményen dolgozott, a Milton Keynes-i próbapadokon is dolgoztunk, illetve Szakurában is.”

Hirdetés

„Nagyon szoros együttműködésünk volt, a Honda pedig a megbízhatóságon és a teljesítményen is javítani tudott.”

A Toro Rosso versenyzői ennek ellenére több motort használtak el év közben, mint a riválisok, Tost viszont azt mondja, ezt már előre tudták, hiszen fontos volt, hogy minél sűrűbben be tudják vetni a fejlesztéseket.

„Teljesen világos volt számomra, hogy nem fogjuk 3 motorral zárni az idényt. De a legutóbbi motorcserék már többé-kevésbé a mi kívánalmaink szerint alakultak. Az idei szezonra a következő idényre való felkészülésként tekintettem. Az idei évnek vége, felejtsük el!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!