Friss hírek

A Toro Rosso és a Honda taktikai motorcserékről egyeztet

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost a minap egy interjúban arról beszélt, könnyen lehet, hogy egyeztetnek majd motorpartnerükkel, a Hondával arról, hogy taktikai motorcseréket hajtanak végre a 2018-as évad során.

Nem kizárt ugyanis, hogy több motort felhasználva teljesítménybeli előnybe kerülhetnek – idén ugyanis már csak 3 erőforrást lehet büntetlenül felhasználni, így a fejlesztések bevetésére is korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre, nem is beszélve arról, hogy minél idősebb egy motor, annál kisebb teljesítményt ad le.

A gyártók keményen dolgoztak a télen azon, hogy felkészüljenek a kihívásra, Franz Tost szerint azonban tény, hogy folyamatosan veszítenek majd teljesítményükből a V6-os motorok, ahogy közelednek élettartamuk vége felé.

Ez pedig abszolút okot szolgáltathat arra, hogy megvizsgálják a taktikai motorcserék lehetőségét.

„Elérkezik majd egy olyan periódus, amikor ki kell derítenünk, hogy nem jobb-e nekiindulni egy új erőforrással a mezőny végéről ahelyett, hogy egy olyan motort használunk, amiben már 3000-4000 km van, és mellyel már elkezdünk veszíteni a motorerőből egy-kétszáz kilométer után” – mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke a Motorsport.com-nak.

„Szóval majd meglátjuk. De elárulhatom, hogy lesznek ilyen jellegű egyeztetéseink. Nem tudom, hogy mikor, de lesznek.”

Tost szerint őrület, hogy idén már csak 3 erőforrást lehet felhasználni.

„Tavaly a gyártók 4 erőforrással és kevesebb versennyel próbálkoztak, idén viszont több verseny lesz és kevesebb motort. Én csak annyit tudok erre mondani, hogy totális őrület ez a szabály.”
„De a Ferrari a változtatás ellen volt, mert mások szerettek volna 4 motort használni. Ők úgy gondolták, hogy előnyükre válik, ha csak 3 használható. És mivel ez van leírva a szabálykönyvben, együtt kell élnünk vele.”

„El kell fogadnunk – de azt nem tudjuk, hogy végül hány erőforrásra lesz szükségünk.”

Korábban egyébként a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul is azt mondta, jó esély van rá, hogy taktikai motorcserékhez folyamodnak majd a szezon során a teljesítmény növelése érdekében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!