Toro Rosso: Vegyes érzések és bizakodás

Fotó: Toro Rosso
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 21: Daniil Kvyat of Scuderia Toro Rosso and Russia during practice for the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 21, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZQPANSKS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Kissé felemásan sikerült a francia időmérő a Toro Rosso számára. Alex Albon többre számított, míg Daniil Kvyat a büntetése miatt inkább már a futamra hangolt.

Albon éppen csak továbbjutott az időmérő második szakaszába, ahonnan viszont már nem sikerült a feljebb lépés. A thai pilóta kissé csalódott, de lényegében optimistán közelíti meg a helyzetet:

Kicsit lassan kezdtem a Q1-ben, hiszen csak tizenötödik lettem. Tudtam, hogy sokkal több potenciál rejlik az autóban és a Q2-es gyors köröm sokkal jobban is sikerült, azonban a célegyenesre ráfordulva a szél kicsit kibillentett az egyensúlyból, így végül éppen lemaradtam a továbbjutásról. Az autó jó volt ma, csupán apró kis részleteken múlt, hogy nem jutottam be a Q3-ba. Nyilvánvalóan a top10-ben szerettem volna lenni, de a tizenegyedik rajthelyből fakadóan legalább én leszek az első, aki szabadon választhat gumit a holnapi futamra. Megnézve a pénteki teljesítményünket, az autónk sokkal jobb tempót mutatott a hosszabb etapokon, tehát meg van az esély arra, hogy holnap a pontokért csatázzunk” – nyilatkozta a Formula-2 tavalyi bronzérmese.

Kvyat számára már alapból meg volt pecsételve az időmérő sorsa, hiszen abból adódóan, hogy megkapta a Honda új, hármas specifikációjú motorját, a mezőny végéről fogja megkezdeni a holnapi versenyt. Az orosz így már a Q1-ben kiesett, de lélekben már vasárnapra készült:

„Elégedett vagyok azzal, ahogy a kvalifikációm alakult, érdekes, hogy egy jól összerakott körrel is kiestem a Q1-ben. Tudtuk, hogy a büntetés kompromisszumokkal jár majd, így tehát első sorban a verseny beállításokra hangoltunk és a lehető legtöbb kört próbáltam megtenni a vasárnapi jó forma elérése érdekében. Egy lehetőség volt ez a mai nap és reméljük, hogy a kemény munka holnap kifizetődik számunkra. Volt már pár jó versenyem a mezőny végéről indulva, szóval remélem a holnap is hasonlóképpen alakul” – mondta az orosz.

Guillaume Dezoteux, a Toro Rosso teljesítményért felelős főmérnöke a következőképpen értékelte a mai napot:

A hasznos harmadik szabadedzés után láttuk a fejlődést az egyensúly és a gumik terén tegnaphoz képest, így Alexszel a célunk a Q3-ba jutás volt. Daniil számára azt tűztük ki célul, hogy a szintén büntetést kapó George Russell előtt végezzen. Ezt sikeresen teljesítette is, megnyugtató idővel legyőzte Russellt, ami így a tizenhatodik helyet jelentette a számára. Alex nagyszerű munkát végzett a meleg körülmények között és továbbjutott a Q2-be. A körébe a szél is beleszólt, és a kelleténél közelebb került az előtte autózó Ricciardóhoz. Kicsit gyengén sikerült az első szektor, de a többi erős volt. Éppen lecsúsztunk a Q3-ról, de ez nem egy rossz pozíció, hiszen mi választhatunk elsőként gumit, ami számos különféle stratégiát tesz lehetővé a versenyre. A nagyon magas hőmérséklet holnap kulcsfontosságú lesz a gumik kopását illetően és így tudunk játszani kicsit az autónk teljesítményével. Ezt szem előtt tartva reméljük, hogy magunk mögött tudjuk tartani a vetélytársainkat és tudunk néhány pontot házhoz hozni.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!