Friss hírek

Toro Rosso: Verstappen azonnal pontszerző lehet

A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost meg van győződve arról, a mindössze 17 esztendős Max Verstappen pontot szerez majd élete első F1-es futamán, Ausztráliában.


A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost meg van győződve arról, a mindössze 17 esztendős Max Verstappen pontot szerez majd élete első F1-es futamán, Ausztráliában.

A holland tehetség tavaly harmadik lett a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében, a Toro Rosso azonban bizalmat szavazott neki, így idén a szintén újonc Carlos Sainz Jr. oldalán bemutatkozhat a királykategóriában.

Bár sokak szerint korai még mélyvízbe dobni Verstappent, Franz Tost szerint csiszolatlan gyémántra bukkantak, az ifjonc pedig rövid időn belül igazolni is fogja a csapat döntését.

„Két éve a gokart világbajnokságon láttam meg őt, nagyon lenyűgözött a sebessége és az, ahogy az autót irányította” – mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke.

„Meg vagyok győződve arról, hogy azonnal pontokat fog szerezni, ha jó autót adunk alá. Ugyanolyan lesz a történet, mint Daniil [Kvyat] esetében.”

„Semmiféle problémára nem számítok. Jól felkészült lesz Melbourne-re.”

Tost szerint megalapozatlanok a kritikák Verstappennel szemben, hiszen az ifjú versenyző az alsóbb kategóriákban rengeteg tapasztalatot szerzett, azok ugyanis lehetővé teszik manapság, hogy a versenyzők fiatalabb korban debütáljanak.

„Tavaly ugyanilyen kérdéseket kaptam Kvyattal kapcsolatban. Max gyakorlatilag tízévnyi tapasztalattal érkezik meg a Forma-1-be, 20 éve még teljesen másképp mentek a dolgok. Most már 15 évesen formaautót vezethet az ember. Az FIA szabályai megengedik ezt, szóval 16-17 évesen már a Forma-1-es debütálás is lehetséges.”

„Változnak az idők. Nem az életkor számít, hanem az a teljesítmény, amit a versenyző mutat. Sok olyan versenyzőt ismerek, aki mondjuk 24 éves, de egyszerűen túl lassú az F1-hez. És van sok fiatal, akik nagyon gyorsak és jól is fognak szerepelni. Meggyőződésem, hogy Max is ilyen lesz, ha megfelelő autót adunk alá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!