Törölték a mai tesztnapot Bahreinben - F1VILÁG.HU

Törölték a mai tesztnapot Bahreinben

HIRDETÉS

Mivel a szél nem enyhült, és továbbra is homokvihar tombol a térségben, törölték az e heti tesztprogram harmadik napját a sivatagi ringen.

Mivel a szél nem enyhült, és továbbra is homokvihar tombol a térségben, törölték az e heti tesztprogram harmadik napját a sivatagi ringen.

Bár a csapatok éppen a rossz időjárás elkerülése végett utaztak el a távol Európától lévő helyszínre, eddig mindhárom napon rossz volt az idő Bahreinben.

Kedden reggel a hatalmas köd, majd szerdán a homokvihar húzta keresztül a Ferrari, a Toyota, és a BMW Sauber számításait. Az időjárás mára sem javult, sőt rosszabb lett, így a résztvevők (Kimi Raikkönen, Jarno Trulli, és Robert Kubica) egyetlen mért kört sem teljesítettek.

“Még soha nem láttam homokvihart a sivatagban, ez egy teljesen új élmény volt számomra” – mondta zavarában Trulli a nap végén.

“Természetesen bosszúsak vagyunk, hogy tegnap és ma is a boxban töltöttük az időnk javarészét. Egyetlen bemelegítő kört mentem még reggel, de a pálya már akkor nagyon piszkos volt.”

“Az első tesztem sem volt felhőtlen Portugáliában, ahol az eső hátráltatta a munkát, így már nagyon bízom abban, hogy végre lesz lehetőségem szárazon tesztelni. Remélhetőleg holnap jobb lesz az idő.”

Erre azonban elég kevés az esély, ugyanis az előrejelzések szerint a szél nem enyhül, ami azt is jelenti egyben, hogy újabb homokvihar várható a térségben.

A tesztek pénteken tovább folytatódnak, a tervek szerint a Ferrarinál Kimi Raikkönen, a Toyotánál Jarno Trulli, míg a BMW Saubernél Christian Klien lesz majd szolgálatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!