Törölték a mai tesztnapot Bahreinben

Mivel a szél nem enyhült, és továbbra is homokvihar tombol a térségben, törölték az e heti tesztprogram harmadik napját a sivatagi ringen.

Mivel a szél nem enyhült, és továbbra is homokvihar tombol a térségben, törölték az e heti tesztprogram harmadik napját a sivatagi ringen.

Bár a csapatok éppen a rossz időjárás elkerülése végett utaztak el a távol Európától lévő helyszínre, eddig mindhárom napon rossz volt az idő Bahreinben.

Kedden reggel a hatalmas köd, majd szerdán a homokvihar húzta keresztül a Ferrari, a Toyota, és a BMW Sauber számításait. Az időjárás mára sem javult, sőt rosszabb lett, így a résztvevők (Kimi Raikkönen, Jarno Trulli, és Robert Kubica) egyetlen mért kört sem teljesítettek.

“Még soha nem láttam homokvihart a sivatagban, ez egy teljesen új élmény volt számomra” – mondta zavarában Trulli a nap végén.

“Természetesen bosszúsak vagyunk, hogy tegnap és ma is a boxban töltöttük az időnk javarészét. Egyetlen bemelegítő kört mentem még reggel, de a pálya már akkor nagyon piszkos volt.”

“Az első tesztem sem volt felhőtlen Portugáliában, ahol az eső hátráltatta a munkát, így már nagyon bízom abban, hogy végre lesz lehetőségem szárazon tesztelni. Remélhetőleg holnap jobb lesz az idő.”

Erre azonban elég kevés az esély, ugyanis az előrejelzések szerint a szél nem enyhül, ami azt is jelenti egyben, hogy újabb homokvihar várható a térségben.

A tesztek pénteken tovább folytatódnak, a tervek szerint a Ferrarinál Kimi Raikkönen, a Toyotánál Jarno Trulli, míg a BMW Saubernél Christian Klien lesz majd szolgálatban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS