Történelmi nap Hamilton számára - F1VILÁG.HU

Történelmi nap Hamilton számára

HIRDETÉS

Lewis Hamilton történelmi napról beszélt a Kanadai Nagydíjat követően, ahol pályafutása hatodik versenyén fantasztikus teljesítményt nyújtva megszerezte első győzelmét a Forma-1-ben.

Lewis Hamilton történelmi napról beszélt a Kanadai Nagydíjat követően, ahol pályafutása hatodik versenyén fantasztikus teljesítményt nyújtva megszerezte első győzelmét a Forma-1-ben.

A McLaren huszonkét esztendős versenyzője, Lewis Hamilton újoncként győzelmet aratott a Forma-1-ben, melyre legutóbb 2001-ben volt példa, mikor Juan Pablo Montoya állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a Williams színeiben.

Hamilton ismét átvette a vezetést a bajnoki tabellán, és nyolc ponttal előzi meg kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót, aki csak a hetedik helyen végzett a kaotikus kanadai futamon, ahol négy alkalommal is pályára gördült a biztonsági autó.

A színes bőrű versenyző nem hibázott, és bajnoki esélyeshez méltóan vezetett. A futamot követően nem csoda tehát, hogy boldogan nyilatkozott a sajtókonferencián. “Fantasztikus, történelmi nap a mai” – mondta. “Először vagyok itt Kanadában, eddig fantasztikusan alakul számomra a bajnokság, és már jó ideje fel vagyok készülve a győzelemre, már csak az volt a kérdés, mikor és hol szerzem meg első győzelmem.”

“A csapat remek autót adott alám, azonban a biztonsági autós periódusok miatt egy kicsit néha unalmas volt a verseny, de mikor szabad volt az út előttünk, élveztem a vezetést. Mivel többször is bejött a biztonsági autó, nem volt egyszerű a dolgunk, de minden rendben ment. A csapat jól taktikázott, amit ezúton is köszönök” – folytatta Hamilton.

“Az utolsó néhány kört már számoltam, nem akartam hibázni, mert akkor mindennek vége lett volna, és azt semmiképp nem akartam. Édesapámnak szeretném ajánlani első győzelmem, ugyanis nélküle nem sikerülhetett volna mindez.”

Hamilton eddig minden egyes versenyén felállhatott a dobogóra, azonban nem száll el magától, és bár kiélvezi, hogy a bajnokság élén áll, keményen készül a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjra.

“Élvezni szeretném az F1-ben eltöltött időmet. Mindenkinek köszönöm a közreműködést. Magabiztosan várom a következő futamot, ahol ismét mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a lehető legjobb helyen végezzek” – tette hozzá a nap hőse.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!