Tost: A Honda nagyon közel került a Mercedeshez - F1VILÁG.HU

Tost: A Honda nagyon közel került a Mercedeshez

HIRDETÉS
A Mercedes motorjával szinte azonos teljesítményű erőforrást fejlesztett 2021-re a Honda – ezt mondja az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A japán gyártó idén utolsó évét tölti az F1-ben, emiatt pedig az eredetileg 2022-re tervezett fejlesztéseket felgyorsították, és már az idei szezonban bevetették partnercsapataiknál, a Red Bull Racingnél és az AlphaTaurinál.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon Max Verstappen és a Red Bull a győzelemért harcolhatott, míg az AlphaTauri Yuki Tsunoda révén értékes pontokat gyűjtött.

Franz Tost, a faenzai istálló csapatfőnöke azt mondja, rendkívül elégedett a Hondával, a japánok ugyanis egy olyan erőforrással álltak idén elő, mely meg tudja szorongatni a Mercedest.

„Azt kell mondjam, a Honda fantasztikus munkát végzett Sakurában, mert ez az új erőforrás sokkal erősebb és jobban vezethetőbb, mint a korábbi” – mondta elégedetten a szakember Bahreinben.

„Úgy gondolom, a Honda nagyon-nagyon közel van a Mercedeshez. És csak köszönetet tudok mondani a japán mérnököknek, mert fantasztikusan dolgoztak.”

Bár Pierre Gasly nem tudott jól szerepelni a szezonnyitón, Tsunoda 2 pontot is gyűjtött a csapatnak, Tost pedig biztos benne, az AlphaTauri minden területen fejlődött 2020-hoz képest.

„Minden tekintetben fejlődtünk. De nem szabad elfelejtenünk, hogy az ellenfelek is. Ha a McLarent nézzük, már ők is a Mercedes erőforrását használják, és nagyon erősek.”

„Számomra úgy tűnik, a Red Bull és a Mercedes egy szinten van – talán a Red Bull gyorsabb. Aztán a McLaren következik. És látjuk, mi zajlik a Ferrarinál. De mi is közel vagyunk a Ferrarihoz, és a többiekhez.”

„Igazából századmásodpercek kérdése ez. Fejlődtünk, de a többiek is. A kérdés most az, hogy ki végzett jobb munkát? És erre csak a szezon végén kapunk választ.”

Hirdetés

„Nekem két-három versenyre szükségem van, hogy tisztább képet kapjak. De nagyon szoros, és szerintem ugyanaz lesz a játszma, mint tavaly.”

Tost azt mondja, nagyon bíznak abban, hogy a soron következő imolai versenyen is erősek lehetnek.

„Ugyanezt várom Imolában is. Aztán majd meglátjuk, mi lesz Portimaóban. De alapvetően az autónk gyors, remélhetőleg megbízható is, és nagyon erős csomagunk van.”

„A csapat is egyre tapasztaltabb. Szerencsére nem történt fluktuáció a mérnöki oldalon, ami nagyon fontos, és a működési oldalt tekintve is erős csapat állt össze.”

„És van két igazán gyors versenyzőnk. Pierre már tapasztaltabb, Yuki pedig újonc – de azt gondolom, gyorsan tanul, és ez a kombináció hozzásegíthet minket ahhoz, hogy versenyképesebb csomagunk legyen, mint tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!