Friss hírek

Tost befagyasztaná a Mercedes-motorok fejlesztését

Be kellene fagyasztani a Mercedes motorjának fejlesztését, amíg a riválisok fel nem zárkóznak – jelentette ki Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke.


Be kellene fagyasztani a Mercedes motorjának fejlesztését, amíg a riválisok fel nem zárkóznak – jelentette ki Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke.

A hibrid turbómotorok bevezetése óta a Mercedes gyakorlatilag verhetetlen a Forma-1-ben, Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke pedig nemrég egy interjúban elárulta, Niki Laudától úgy tudja, a Mercedes már 2007-ben elkezdte kifejleszteni V6-os aggregátját.

Hirdetés
 

Azt követően, hogy a gyártók tavaly megállapodásra jutottak, az erőforrások bizonyos elemeit 2017-ben már nem lehet fejleszteni – pontosan azért, hogy kiegyenlítsék a motorteljesítményt. A tervek szerint 2018-ra további szigorítások várhatóak.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke azt mondja, bár a riválisoknak sikerült közelebb kerülniük a Mercedeshez, további lépésekre van szükség.

A szakember szerint egész egyszerűen be kellene fagyasztani a Mercedes-motorok fejlesztését, hogy a többiek fel tudjanak zárkózni.

„Remélem, hogy előbb-utóbb kiegyenlítődnek a teljesítmények, mert jelenleg nem ez a helyzet” – mondta Tost az Autosport című brit szaklapnak.

„Remélem, hogy a Renault felzárkózik, már csak azért is, mert nem tudom, mi folyik például a Ferrarinál. Szükségünk van arra, hogy a bajnoki címért legalább a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari csatázzon.”

„Ha nem egyenlítődnek ki az erőviszonyok a motorok esetében, az FIA-nak be kell fagyasztania a fejlesztést. Én befagyasztanám a Mercedes motorjának fejlesztését, megvárnám, míg a többiek felzárkóznak, aztán azokat is befagyasztanám.”

„Az akkumulátor fejlesztését engedélyezném, hiszen az fontos a jövő szempontjából, és fontos a gyártók számára is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!