Tost: Ha nem tetszik a 23 versenyes naptár, el lehet menni! - F1VILÁG.HU

Tost: Ha nem tetszik a 23 versenyes naptár, el lehet menni!

HIRDETÉS
Meglehetősen határozott véleménye van a 23 futamos Forma-1-es versenynaptárral kapcsolatban az AlphaTauri csapatát irányító Franz Tostnak.
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Scuderia AlphaTauri Team Principal Franz Tost and Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, talk during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali nemrég jelezte, 23 versenyből áll majd a 2022-es versenynaptár. A terv egyébként az volt, hogy már idén is ennyi versenyt rendeznek, a koronavírus-járvány miatt azonban végül csak 22 futam lesz.

A sűrű program miatt természetesen joggal merül fel a kérdés, mennyire lesznek kizsigerelve az F1-es csapatok tagjai, Franz Tost szerint azonban inkább örülni kellene annak, hogy ennyire virágzik a száguldó cirkusz.

„Tudjuk már, hogy 23 versenyünk lesz, ami fantasztikus, remek munkát végzett a FOM, és várom már!” – mondta a szakember Isztambulban.

„Ami a pályán dolgozókat illeti: mindenekelőtt mi egy versenyistálló vagyunk. Örülniük kellene, hogy annyi versenyünk van, amennyi csak lehet, és természetesen gondoskodunk róluk. A szerelőknek például egy versenyhétvége után van 3-4 szabadnapjuk, amikor otthon tudnak maradni.”

„Mint ahogy vannak szabadnapjaik egy versenyhétvége után a médiával és a marketinggel foglalkozó szakembereinknek, mindenkinek, aki ott van a versenypályán. A mérnökökkel már nehezebb dolgunk van, de ha visszaemlékszem, annak idején egy versenyhétvége után tesztelni mentek, szóval ott kellett dolgozniuk.”

„Azt gondolom, mindannyiunknak örülnie kellene, hogy ilyen helyzetben van a Forma-1, és van 23 versenyünk. Ha valakinek nem tetszik, el lehet menni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!