Tost: Kvyat remekelni fog a Red Bullnál

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke meg van győződve arról, Daniil Kvyat könnyedén megbirkózik majd azzal a nyomással, amely rá nehezedik idén a négyszeres világbajnok Red Bull Racingnél.


Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke meg van győződve arról, Daniil Kvyat könnyedén megbirkózik majd azzal a nyomással, amely rá nehezedik idén a négyszeres világbajnok Red Bull Racingnél.

Az orosz tehetség Sebastian Vettel helyét veszi át a Milton Keynes-i alakulatnál, miután sikeres debütálóévet teljesített az energiaital-gyárosok kiscsapatánál, a Toro Rossónál.

Kvyat már első F1-es versenyén pontot szerzett, első idényében pedig kétszer is a legjobb öt közül rajtolhatott.

„Egyáltalán nem lepődtem meg, számítottam erre. Ez az oka annak, hogy foglalkoztattuk őt!” – mondta Franz Tost, Kvyat korábbi főnöke az AUTOSPORT-nak.

„És arról is meg vagyok győződve, hogy remek munkát végez majd a Red Bull Racingnél. Persze nem volt tervben, hogy egy év után ott folytatja – még legalább két évig nálunk versenyzett volna. De ez a helyzet, és az ő tehetségével és attitűdjével jó munkát végez majd a Red Bullnál, ahogy nálunk tette.”

„Senki sem számított arra, hogy a GP3-as bajnoki cím után megérkezik a Forma-1-be és első futamán pontot szerez. Márpedig ugyanilyen remek teljesítményt nyújt majd a Red Bull Racingnél.”

Tost meg van győződve arról, Kvyat számára a futamgyőzelem is összejöhet idén – feltéve persze, ha csapata versenyképes autóval áll elő.

Amikor a szakembert arról kérdezték, van-e kockázata annak, hogy ilyen hamar a mélyvízbe kerül az orosz tehetség, így felelt: „Attól függ, mennyire lesz versenyképes a teljes csomag.”

„Természetesen az, ha az autó nagyon-nagyon jó, az sokat segít. Ha pedig az erőforrás is versenyképes, akkor elöl lesz, és a futamgyőzelmekért harcolhat majd.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!