Friss hírek

Tost Mazepinről: Egy tehénből sem lesz tigris

Erős kritikával illette Nikita Mazepint, a Haas újoncát az AlphaTauri F1-es csapatfőnöke, Franz Tost – a szakember szerint egy pilóta csak akkor érvényesülhet a pályán, ha használni tudja az eszét.

Még nem is debütált a Forma-1-ben, máris rengeteg kritikát kap Mazepin, aki az idei évben csatlakozik a Haas istállóhoz Mick Schumacher csapattársaként. A fiatal versenyző nemrégiben botrányával hívta fel magára a figyelmet, de korábbi F2-es karrierje során a pályán voltak olyan megmozdulásai, amelyek miatt sokan kemény kritikával illették őt.

Tost a Haas idei másik versenyzőjéről, Mick Schumacherről elismerően beszélt, szerinte a fiatal németben minden megvan ahhoz, hogy odacsaphasson a Forma-1-ben. 

Csapattársáról, Mazepinről azonban nem gondolja ugyanezt, kemény szavakat használt, amikor a jövőbeli esélyeiről beszélt a Forma-1-ben. 

„Most lehetnék brutális, és mondhatnám, hogy egy tehénből nem lehet tigrist csinálni” – mondta Tost. „De ez a végén mindig azon múlik, hogy mennyi esze van egy pilótának, aztán ezt mennyire használja a pályán.”

„A hosszú idő alatt, amit a motorsportban eltöltöttem, megállapítottam, hogy csak azok a versenyzők érvényesülnek, akik eléggé intelligensek, és tudják, hogy mit, miért tesznek – és azok, akik eszerint is viselkednek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!