Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Tost nem tart attól, hogy Gaslyt újra elviszi a Red Bull

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke Pierre Gaslyt méltatta az Olasz Nagydíjon aratott győzelmét követően – a szakember azonban elmondta, nagy ünneplésre most nincs idő.

Gasly élete első Forma-1-es győzelmét szerezte meg a hétvégi Olasz Nagydíjon, ezzel a csapat történetének második elsőségét érte el – utoljára Sebastian Vettel tudott nyerni a Toro Rossóval még 2008-ban, szintén Monzában. 

A kérdésre, mekkora ünneplést terveznek, Tost vasárnap így felelt: 

„Nem, nincs buli, különösen nem nekem, mert Bécsbe kell mennem egy megbeszélésre. Nincs ünneplés és semmi” – mondta Tost Gasly vasárnapi győzelmét követően. 

A mezőny a hétvégén már Mugellóban versenyez, így a csapatnak valóban nincs sok ideje arra, hogy kiélvezze a győzelmet – fel kell készülniük a Toszkán Nagydíjra. 

„Ez sokkal fontosabb. A csapat tud decemberben, vagy akármikor ünnepelni” – folytatta a csapatfőnök. 

Tost elmondta, a csapat és Gasly is óriási teljesítményt nyújtott, és miután a kezükre játszottak az események, a francia pilóta kezében tartotta az irányítást – pedig Carlos Sainz, a McLaren versenyzője mindent megtett, hogy megszerezze tőle az első helyet. 

„A csapat fantasztikus munkát végzett, és Pierre tényleg briliáns futamot teljesített. Péntektől kezdve nagyon versenyképesek voltunk, és éreztük, hogy jó autónk van. Szerencsénk volt a piros zászlóval és Lewis Hamilton büntetésével.”

„Pierre irányítása alatt tartotta a versenyt. Tudta tartani a távolságot Carlosszal szemben, és mindent kontrollált. Carlos valamivel gyorsabb volt az első szektorban, de a másodikban mi voltunk gyorsabbak – és ha ott nem tudsz eléggé közel kerülni, akkor a Parabolicában nem tudsz előzni.”

Tost arról is beszélt, nem tart attól, hogy idei teljesítménye miatt Gaslyt ismét elviszi tőlük a Rd Bull.

„Ez azt jelentené, hogy a csapatunk jó munkát végzett, különben nem akarnák őt. De most eléggé optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy velünk marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!