Tost: Ricciardo számára nagyon magasan lesz a mérce

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost biztos benne, ha versenyzőjét, Daniel Ricciardót választja a Red Bull Sebastian Vettel csapattársának, az ausztrál pilótára borzasztóan nehéz feladat vár.


A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost biztos benne, ha versenyzőjét, Daniel Ricciardót választja a Red Bull Sebastian Vettel csapattársának, az ausztrál pilótára borzasztóan nehéz feladat vár.

Ricciardo honfitársa, Mark Webber helyét veheti át 2014-ben a Milton Keynes-i alakulatnál. A csapat várhatóan még nyáron döntést hoz arról, ki lesz Sebastian Vettel csapattársa a következő szezonban.

Ha a 23 esztendős Ricciardo lesz a befutó, akkor Sebastian Vettel óta ő lesz az első versenyző, aki a Red Bull juniorcsapatából, a Toro Rossótól kerül fel a nagycsapathoz.

Franz Tost, a faenzai kiscsapat első embere azonban figyelmeztet, amikor Vettel 2008-ban aláírt a Red Bullhoz, az osztrák alakulat még csak álmodott a világbajnoki címekről.

„2008-ban teljesen más idők jártak” – mondta a szakember a Totalrace-nek nyilatkozva.

„Akkor Vettel egy olyan csapathoz szerződött, mely még felépítés alatt állt. Ha most Daniel a Red Bullhoz szerződik, egy világbajnok csapatnál kell helytállnia. Szóval nagyon magason van a mérce. A lehető legjobban felkészítjük őt, de alapvetően a versenyzőn múlik, hogy megbirkózik-e a dologgal, és bizonyítja alkalmasságát.”

Nem mellékes különbség az sem, hogy Vettel annak idején úgy érkezett meg a Red Bullhoz, hogy tudta, Mark Webber lesz a csapattársa, Ricciardónak azonban egy háromszoros világbajnok oldalán kell majd bizonyítania, ha őt választja az osztrák alakulat.

„Fegyelmezettnek kell lennie, hogy harcolni tudjon Sebastian Vettellel, aki – ne felejtsük el – egy többszörös világbajnok. Szóval mondom még egyszer, nagyon magason van a mérce.”

Ricciardón kívül egyébként Kimi Räikkönen is jó eséllyel pályázik Webber megüresedő helyére, sőt, a pletykák szerint Fernando Alonso is egyeztetéseket folytat a Red Bull Racinggel.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!