Tost: Schumacher odacsaphat majd a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Tost: Schumacher odacsaphat majd a Forma-1-ben

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke úgy gondolja, Mick Schumacher hamar megtalálja majd helyét a Forma-1-ben, mivel megvannak azok a képességei, amelyek a fejlődéshez szükségesek: lépésről lépésre halad és folyamatos benne a tanulási vágy.

Miután Romain Grosjeantól és Kevin Magnussentől is megvált a Haas csapata, két újonc versenyző, Mick Schumacher és Nikitia Mazepin érkezik az istállóhoz. 

Franz Tost F1-es karrierje alatt számos fiatal pilóta érkezését végigkövethette a Forma-1-ben, és Mick Schumacher korábbi karrierjét is figyelemmel kísérte, ami alapján úgy gondolja, a hétszeres világbajnok fia könnyedén érvényesül majd a Forma-1-ben. 

„A fiatal versenyzőknél gyakran előfordul, hogy beülnek egy Forma-1-es autóba, és egyáltalán nem tudják, hogy mi történik velük” – nyilatkozta Tost az „auto motor und sport” című magazinnak. 

A szakember szerint azonban Schumacher nem ilyen, ő mindent megfontoltan tesz és nyitott a tanulásra is. 

„Mick nem az a típus, aki beül egy autóba és ott rögtön mindent kockáztat. Ő lépésről lépésre halad, és megnézi, hogy minden kontroll alatt legyen, hogy aztán rendesen odacsaphasson” – folytatta Tost. 

„Ő egy olyan versenyző, aki először mindent megnéz, aztán tovább tanul. Vannak, akik hihetetlenül gyorsak, nem tudjuk azonban, hogy miért. Fontos, hogy az egyik lépés kövesse a másikat, és előhívjuk a tanultakat. Ezt Mick nagyon jól csinálja. Ezért meggyőződésem, hogy a Forma-1-ben jól boldogul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!