Tostot nem lepte meg a Toro Rosso remeklése - F1VILÁG.HU

Tostot nem lepte meg a Toro Rosso remeklése

HIRDETÉS

A Scuderia Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost elmondta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a faenzai kiscsapat kirobbanó formában volt az elmúlt versenyeken, különösen Belgiumban.

A Scuderia Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost elmondta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a faenzai kiscsapat kirobbanó formában volt az elmúlt versenyeken, különösen Belgiumban.

A Red Bull fiókcsapata parádés teljesítményt nyújtott és jócskán felülmúlta a gyári csapatot az elmúlt két versenyen, így jelenleg a hetedik helyen tanyázik a konstruktőrök versenyében, mindössze nyolc ponttal lemaradva a Red Bull Racingtől.

Bár a kiscsapat fantasztikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt időben, Tost egyáltalán nincs meglepődve ezen, mert elmondása szerint mostanra álltak össze a dolog, és érett meg a csomag.

“Az első tényező az, hogy a Red Bull Technology egy nagyon versenyképes autót biztosított számunkra, és az Adrian Newey körül dolgozók fantasztikus munkát végeztek” – magyarázta Tost.

“A második az, hogy a Ferrari nem csak egy kitűnő motorral, hanem egy szakértőkből álló csoporttal is ellátott minket. Teljes mértékben elégedettek vagyunk az olaszokkal kötött megállapodásunkkal, éppen ezért is hosszabbítottuk meg velük beszállítói szerződésünket.”

“A harmadik és kívülről talán legszembetűnőbb tényező, a versenyzői felállásunk. Mindkét pilótánkkal meg vagyunk elégedve. Vettel teljesítménye és a munkához való hozzáállása hihetetlen ütemben fejlődik, minden egyes alkalommal eredményesebb, ahogy beül az autóba. Versenyről versenyre fejlődik. Ami pedig Bourdais-t illeti, a nehézségek után ő is magára talált az elmúlt hetekben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Belgiumban az utolsó körökig csapattársa előtt vezetett.”

“Ennek tetejében a csapat maga, mind a pályán, mind a faenzai gyárban egyre jobban dolgozik együtt. A Giorgio Ascanelli körül dolgozó mérnöki gárda hihetetlen munkát végez. Rengeteget dolgoztak azon, hogy minél jobban megértsük az autó viselkedését, még akkor is, ha azt a Monacói Nagydíjig nem használtuk. Giorgio és csapata a lehető legtöbbet kihozták a csomagból.”

“A fent említettek adnak magyarázatot az elmúlt versenyeken mutatott kimagasló teljesítményünkre.”

A Toro Rosso magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjat, ám Tost cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint csapata a Red Bull Racing elé került volna.

“Vessünk csak egy pillantást a konstruktőri tabellára és láthatjuk, hogy a Red Bull az ötödik helyen áll 25 pontjával, mi pedig a hetedik pozícióban vagyunk 17 ponttal. A helyzet nagyon gyorsan megváltozhat a Forma-1-ben, így mindenképpen a realitás talaján kell maradnunk.”

Hirdetés

“Bár egy család vagyunk, szombat délután 2 órától egymás ellen versenyzünk, és mindkét csapat azon van, hogy a lehető legjobb eredményt szolgáltassa a Red Bull számára. Mivel még egyikünk sem nyert versenyt, hosszú még az út előttünk” – tette hozzá Tost.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!