Toto Wolff védelmébe vette Vettelt

Fotó: Mercedes
Toto Wolff, Niki Lauda, Mercedes 2017/AustralianGP

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint túlságosan hevessé vált a mentális csata Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között, ezért történt az ütközés az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Hamilton vesztét azonban nem ez, hanem az okozta, hogy a fejvédője elkezdett leválni az autójáról, így a bokszba kellett hajtania, hogy a csapat kicserélje azt.

„Nem tudom, mi történt” – nyilatkozta Wolff. „Még nem vizsgáltuk meg, hogy a rögzítéssel volt gond, eltört, vagy mi történt. Nem tudom, mi volt, így nem fogok senkit hibáztatni.”

„Ez egy csapat, amely megnyert három világbajnoki címet, így nem vádaskodom.”

„Mérges vagyok, amiért nem nyertük meg a versenyt, de Daniel megérdemelte, remek teljesítmény a 19. helyről, és örülök Valtteri 2. helyének is. Lewis számára ez a mai nem a jó napok közé tartozik, ezt sajnálom.”

A résztvevők közül valószínűleg Toto Wolff lkezeli a leghiggadtabban a helyzetet, ugyanis a szakember szerint Vettel biztosan nem szándékosan ütközött neki Hamiltonnak, így utalt is arra, hogy ő nem büntette volna meg 10 másodperces stop&go-val a németet.

„Elszabadultak az érzelmek” – mondta Wolff. „Sebastiannak megvolt a perspektívája a kigyorsítás előtt, aztán pedig nem tudom elképzelni, hogy szándékosan ment volna az autójába. Az FIA kiszabott egy 10 másodperces stop & go büntetést, mi pedig nem tudjuk visszatekerni az időt, így ez az eredmény.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!