A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Toto Wolff védelmébe vette Vettelt

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint túlságosan hevessé vált a mentális csata Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között, ezért történt az ütközés az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Hamilton vesztét azonban nem ez, hanem az okozta, hogy a fejvédője elkezdett leválni az autójáról, így a bokszba kellett hajtania, hogy a csapat kicserélje azt.

„Nem tudom, mi történt” – nyilatkozta Wolff. „Még nem vizsgáltuk meg, hogy a rögzítéssel volt gond, eltört, vagy mi történt. Nem tudom, mi volt, így nem fogok senkit hibáztatni.”

„Ez egy csapat, amely megnyert három világbajnoki címet, így nem vádaskodom.”

„Mérges vagyok, amiért nem nyertük meg a versenyt, de Daniel megérdemelte, remek teljesítmény a 19. helyről, és örülök Valtteri 2. helyének is. Lewis számára ez a mai nem a jó napok közé tartozik, ezt sajnálom.”

A résztvevők közül valószínűleg Toto Wolff lkezeli a leghiggadtabban a helyzetet, ugyanis a szakember szerint Vettel biztosan nem szándékosan ütközött neki Hamiltonnak, így utalt is arra, hogy ő nem büntette volna meg 10 másodperces stop&go-val a németet.

„Elszabadultak az érzelmek” – mondta Wolff. „Sebastiannak megvolt a perspektívája a kigyorsítás előtt, aztán pedig nem tudom elképzelni, hogy szándékosan ment volna az autójába. Az FIA kiszabott egy 10 másodperces stop & go büntetést, mi pedig nem tudjuk visszatekerni az időt, így ez az eredmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!