Tovább csúszik Ricciardo visszatérése? - F1VILÁG.HU

Tovább csúszik Ricciardo visszatérése?

Könnyen lehet, hogy még Katarban sem térhet vissza a versenypályára a Forma-1-es Holland Nagydíjon kéztörést szenvedő Daniel Ricciardo.

Az AlphaTauri versenyzője a zandvoorti második szabadedzésen ütközött a gumifalnak, a baleset következtében pedig karját törte. Ricciardót pár nappal az incidens után meg is operálták, jelenleg pedig gyógyulása zajlik – eközben pedig természetesen kőkeményen készül a visszatérésre.

Az ausztrál versenyző visszatérésével kapcsolatban korábban az október eleji Katari Nagydíjat emlegették, az AlphaTauri pályaműveletekért felelős vezetője, Jonathan Eddolls azonban Szuzukában utalt rá, könnyen lehet, hogy Ricciardónak még tovább kell várnia.

„Láthattuk őt Szingapúrban, még tart a felépülése. Azt gondolom, még eltart egy darabig, szóval nem is szeretnék célokat emlegetni” – mondta a szakember. „Jól halad a felépülése, a visszatérésre előtt a szimulátorban tervezzük foglalkoztatni őt, és azt gondolom, a mi oldalunkról, illetve az ő oldaláról sincs sietség, hogy túl korán autóba ültessük őt.”

„Az lenne a legrosszabb, ha visszatérne, mielőtt megfelelően meggyógyulna, és ez bármilyen problémát jelentene. A szimulátor remekül reprezentálja az autót, a terheléseket, és a többit. Azt gondolom, a végső döntést valójában ő hozza meg, nem pedig mi. Ő fogja a legjobban látni, milyenek a fájdalmak, és hogyan áll a felépülése.”

„Nem helyezzük őt nyomás alá, három remek versenyzőnk van tartalékban jelenleg, szóval nincs nagy sietség. A fő cél az, hogy teljesen felépüljön, hogy amikor visszatér, még csak ne is beszéljünk erről.”

Ricciardo sérülései miatt eddig három versenyt hagyott ki – a zandvoorti, a monzai és szingapúri után a szuzukai a negyedik futam, melyen nem állhat rajthoz. A rutinos ausztrál pilótát az AlphaTauri tartalékosa, Liam Lawson helyettesíti jelenleg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!