Tovább egyeztetnek az F1-es sprintfutamokról - F1VILÁG.HU

Tovább egyeztetnek az F1-es sprintfutamokról

Csütörtök este találkoztak a Forma-1 elnök-vezérigazgatójával, Stefano Domenicalival a száguldó cirkusz versenyzői, a meetingen pedig az idei évre tervezett sprinfutamokról is egyeztettek.

Ahogyan arról már korábban lapunk is beszámolt, a tervek szerint az idei szezonban három helyszínen is rövid sprintfutamok váltják a szokásos időmérő edzéseken.

Az eredeti tervek szerint Montrealban, Monzában és Interlagosban változtatnának a hétvégék formátumán, ám az elmúlt napokban olyan híreket is lehetett hallani, melyek szerint Silverstone lesz az egyik kijelölt helyszín.

 

Pierre Gasly, az AlphaTauri versenyzője elárulta, egyeztettek a témában tegnap.

„Beszéltünk róla. Nem akarom nyilvánosságra hozni a részleteket, de volt ez az egyeztetés, hogy mindannyian lássuk, hogy előre tudjuk-e vinni a sportot, és javítani tudunk-e a show-n a rajongók számára – hiszen mindannyian ezt akarjuk” – mondta a francia pilóta.

„A fő cél, hogy javítsunk a versenyzésen. Szerintem minden versenyző egyetért abban, hogy próbáljuk meg közelebb hozni az autók teljesítményét, hogy javítsunk a show-n. És az F1 idén szeretné kipróbálni a sprintversenyeket, hogy látványosabbá tudjuk-e tenni a hétvégéket a TV-nézők, vagy a pályára kilátogatók számára. Szerintem érdekes lesz. Pár alkalommal kipróbáljuk, aztán meglátjuk, milyen.”

Daniel Ricciardo és Fernando Alonso is úgy nyilatkozott, támogatják az ötlet kipróbálását.

A sprintfutamokat szombaton tartanák, és egy hagyományos időmérő előzné meg őket pénteken. A sprintverseny aztán a vasárnapi főfutam rajtsorrendjéről döntene.

A pontos részletekről tovább folynak az egyeztetések, így még azt sem lehet tudni, hogy osztanának-e pontokat ezeken a rövid futamokon.

„A promóterek szempontjából értem, miért akarják megpróbálni” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Mindig millió ok van arra, hogy miért ne csináljunk valamit. De szerintem ez a koncepció érdekes.”

„Olyasvalami ez, amit, ha a promóterek szeretnének kipróbálni, mi támogatjuk őket ebben.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, valamint a McLarent irányító Andreas Seidl ugyancsak jelezték, támogatják a javaslatot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!