Tovább finomítanak az SC szabályokon

Az FIA megerősítette, hogy tovább pontosítanak a biztonsági autóra vonatkozó szabályokon, miután a pilóták szerint túlzottan veszélyes, ha a felvezető autó sebességére lassítják őket.


Az FIA megerősítette, hogy tovább pontosítanak a biztonsági autóra vonatkozó szabályokon, miután a pilóták szerint túlzottan veszélyes, ha a felvezető autó sebességére lassítják őket.

Az Európa Nagydíjon történtek elkerülése érdekében, ahol Lewis Hamilton annak ellenére sem veszített pozíciót, hogy a biztonsági autó szabálytalan megelőzéséért egy áthajtásos büntetést kapott, az FIA megegyezett, hogy egy új sebességkorlátot vezet be.

A szövetség első ötlete az volt – amire egyébként a csapatvezetők is rábólintottak –, hogy a versenyzők maximum olyan sebességgel körözhessenek a pályán, mint a biztonsági autó, ami garantálja, hogy egyik pilóta sem kerül előnybe a másikkal szemben, hiszen befagynak a különbségek.

Az új rendszert a pénteki és a szombati szabadedzések végén élesben is tesztelték Silverstone-ban, ám az nem volt túlzottan sikeres a versenyzők körében, akik arra panaszkodtak, hogy túlságosan lelassítják őket, így ha valaki nem figyel eléggé, beleszállhat az előtte haladóba.

A versenyzők aggodalma pedig meghallgattatott, és az FIA szombaton jelezte, hogy pontosít a szabályokon, és a köridőt, ami alá nem lehet kerülni, egy padlógázos kör 80%-ában állapítja meg, de ez a szabály továbbra sem vonatkozik azokra a versenyzőkre, akik a biztonsági autó pályára küldésének pillanatában az adott kör utolsó 200 méterét teljesítik.

A szövetség továbbá megerősítette, hogy fenntartja a jogot arra, hogy visszatartsa a biztonsági autó pályára küldését, hogy még véletlenül se ékelődjön be a safety car az egymással harcban lévő versenyzők közé, ahogy az Valenciában történt.

Egy újabb kiegészítésként az irányító testület azt is hozzátette, hogy a csapatokat a jövőben folyamatosan értesíteni fogja arról, hogy mikor zöld, és mikor piros a jelzés a boxutca végén a biztonsági autós periódusban, miután Michael Schumachernek hosszú másodperceket kellett várnia a boxutca végén a piros lámpa miatt Valenciában.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései