Tovább javítanak a TV-s grafikákon a Forma-1-ben

Forrás: Formula 1
F1, Halo, TV graphic

Továbbfejlesztik a legutóbbi, Azeri Nagydíjon debütált, ’Halóra’ integrált televíziós grafikát a Forma-1-ben.

A fejvédő elem a 2018-as szezonban debütált a királykategóriában, a sportág vezetősége pedig az Ausztrál Nagydíjon volt kénytelen szembesülni a ténnyel, hogy a „bukókeret” gyakorlatilag élvezhetetlenné teszi az onboard kamerás felvételeket.

Az Azeri Nagydíj nyitóedzésén aztán bemutatkozott egy olyan grafikai megoldás, mellyel a ’Halo’ formájára elhelyezett, élő adatokat – például sebesség, sebességi fokozat, motorfordulat, stb. – kísérhettek figyelemmel a nézők.

Dean Locke, a Forma-1 közvetítéseinek rendezője a Motorsport.com-nak adott interjújában nemrég elárulta, igyekeznek tovább javítani a grafikákon, hogy azok még élvezhetőbbek legyenek a rajongók számára.

„Számos adat áll a rendelkezésünkre, és ezeket megpróbáljuk annyira elérhetővé tenni, amennyire csak lehet” – fogalmazott.

„A csapatok persze nem adnak ki olyan információkat, melyek egy másik csapat előnyére válhatnak, de tudunk együtt dolgozni velük. Vannak már például G-erőkre, és egyéb tényezőkre vonatkozó adatok, melyeket bele tudunk építeni ebbe a grafikába.”

„És a folytatásban lesznek új elemek is. Nagyon rövid tél állt rendelkezésünkre, nem készültünk el mindennel, szóval izgatottan várjuk, hogy még több dologgal előálljunk.”

Az első éles bevetés után kicsit módosítanak a ’Halóra’ helyezett grafikán is, a fordulatszámmérőt például láthatóbbá teszik.

Locke elárulta, a Forma-1 a „filmekből és a számítógépes játékokból” merített inspirációt, a ’Halo-grafika’ pedig azért debütált később, mert egyes csapatok még variáltak a fejvédőre szerelt aerodinamikai elemeken.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!