Friss hírek

Tovább javítanak a TV-s grafikákon a Forma-1-ben

Forrás: Formula 1

Továbbfejlesztik a legutóbbi, Azeri Nagydíjon debütált, ’Halóra’ integrált televíziós grafikát a Forma-1-ben.

A fejvédő elem a 2018-as szezonban debütált a királykategóriában, a sportág vezetősége pedig az Ausztrál Nagydíjon volt kénytelen szembesülni a ténnyel, hogy a „bukókeret” gyakorlatilag élvezhetetlenné teszi az onboard kamerás felvételeket.

Az Azeri Nagydíj nyitóedzésén aztán bemutatkozott egy olyan grafikai megoldás, mellyel a ’Halo’ formájára elhelyezett, élő adatokat – például sebesség, sebességi fokozat, motorfordulat, stb. – kísérhettek figyelemmel a nézők.

Dean Locke, a Forma-1 közvetítéseinek rendezője a Motorsport.com-nak adott interjújában nemrég elárulta, igyekeznek tovább javítani a grafikákon, hogy azok még élvezhetőbbek legyenek a rajongók számára.

„Számos adat áll a rendelkezésünkre, és ezeket megpróbáljuk annyira elérhetővé tenni, amennyire csak lehet” – fogalmazott.

„A csapatok persze nem adnak ki olyan információkat, melyek egy másik csapat előnyére válhatnak, de tudunk együtt dolgozni velük. Vannak már például G-erőkre, és egyéb tényezőkre vonatkozó adatok, melyeket bele tudunk építeni ebbe a grafikába.”

„És a folytatásban lesznek új elemek is. Nagyon rövid tél állt rendelkezésünkre, nem készültünk el mindennel, szóval izgatottan várjuk, hogy még több dologgal előálljunk.”

Az első éles bevetés után kicsit módosítanak a ’Halóra’ helyezett grafikán is, a fordulatszámmérőt például láthatóbbá teszik.

Locke elárulta, a Forma-1 a „filmekből és a számítógépes játékokból” merített inspirációt, a ’Halo-grafika’ pedig azért debütált később, mert egyes csapatok még variáltak a fejvédőre szerelt aerodinamikai elemeken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek