Friss hírek

Továbbfejlesztett Honda-motort kap a Red Bull és az AlphaTauri

Egy továbbfejlesztett V6-os erőforrással készül a hétvégi szezonnyitó Osztrák Nagydíjra a Honda – az új motort a gyártó mindkét partnercsapata, a Red Bull és az AlphaTauri is megkapja.

A világbajnokság ezen a hétvégén Spielbergben startol majd el, ahol jövő hétvégén egy második futamot is teljesít majd a mezőny.

A Red Bull csapata múlt héten egy filmforgatási nap keretében már pályára vitte versenyautóját, melyre több új fejlesztés is felkerült: ezek természetesen az Osztrák Nagydíjon is szerephez jutnak majd.

De az energiaital-gyárosok egy új Honda-motort is kapnak hétvégén: a japánok ugyanis kihasználták a szabályok adta lehetőségeket, és szakurai gyárukat kevesebb ideig zárták be, mint a többi motorgyártó Európában. A Honda a fennmaradó napokat nyáron tölti majd leállással.

A továbbfejlesztett motort a Red Bull Racing mellett az AlphaTauri is megkapja majd.

A Honda részéről azért fontos lépés ez, mert az idei évre vonatkozó technikai szabályok szerint a nyitóversenyen használt technikai specifikációt nagyrészt „befagyasztják” a szezon hátralévő részére, a gyártók csupán a teljesítmény fokozását célzó fejlesztéseket hajthatnak végre a kinetikus energia-visszanyerő rendszeren (MGU-K), az energiatárolón és a vezérlőelektronikán.

Úgy tudni, a Honda a legújabb motorspecifikációval a teljesítményen és a megbízhatóságon is javítani tudott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!