Továbbfejlesztett Honda-motort kap a Red Bull és az AlphaTauri - F1VILÁG.HU

Továbbfejlesztett Honda-motort kap a Red Bull és az AlphaTauri

HIRDETÉS
Egy továbbfejlesztett V6-os erőforrással készül a hétvégi szezonnyitó Osztrák Nagydíjra a Honda – az új motort a gyártó mindkét partnercsapata, a Red Bull és az AlphaTauri is megkapja.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JUNE 25: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 in the Pitlane during the Red Bull Racing RB16 Filming Day at Silverstone Circuit on June 25, 2020 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24EEHSYJN1W11 // Usage for editorial use only //

A világbajnokság ezen a hétvégén Spielbergben startol majd el, ahol jövő hétvégén egy második futamot is teljesít majd a mezőny.

A Red Bull csapata múlt héten egy filmforgatási nap keretében már pályára vitte versenyautóját, melyre több új fejlesztés is felkerült: ezek természetesen az Osztrák Nagydíjon is szerephez jutnak majd.

De az energiaital-gyárosok egy új Honda-motort is kapnak hétvégén: a japánok ugyanis kihasználták a szabályok adta lehetőségeket, és szakurai gyárukat kevesebb ideig zárták be, mint a többi motorgyártó Európában. A Honda a fennmaradó napokat nyáron tölti majd leállással.

A továbbfejlesztett motort a Red Bull Racing mellett az AlphaTauri is megkapja majd.

A Honda részéről azért fontos lépés ez, mert az idei évre vonatkozó technikai szabályok szerint a nyitóversenyen használt technikai specifikációt nagyrészt „befagyasztják” a szezon hátralévő részére, a gyártók csupán a teljesítmény fokozását célzó fejlesztéseket hajthatnak végre a kinetikus energia-visszanyerő rendszeren (MGU-K), az energiatárolón és a vezérlőelektronikán.

Úgy tudni, a Honda a legújabb motorspecifikációval a teljesítményen és a megbízhatóságon is javítani tudott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!