Továbbfejlesztett motort vitt Melbourne-be a Renault - F1VILÁG.HU

Továbbfejlesztett motort vitt Melbourne-be a Renault

HIRDETÉS

Egy továbbfejlesztett motorral érkezett meg az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére a Renault csapata – a francia istálló nagyobb megbízhatóságot és több motorerőt remél az új specifikációtól.


Egy továbbfejlesztett motorral érkezett meg az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére a Renault csapata – a francia istálló nagyobb megbízhatóságot és több motorerőt remél az új specifikációtól.

A Renault-nál állítják, az előszezoni teszteken körönként fél másodpercet gyorsultak tavalyhoz képest, V6-os erőforrásukon pedig folyamatosan próbálnak javítani.

„Vannak új megoldások a motoron, mindenekelőtt annak érdekében, hogy egy kicsit jobbá, erősebbé és megbízhatóbbá tegyük” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője.

„Remélem, hogy ennek látni is fogjuk az eredményét hétvégén.”

A szakember felidézte a tavalyi évadnyitó kudarcait is – elmondása szerint azonban idén sokkal optimistábban várják az idényt.

„Most mosolygok – tavaly ugyanis, miután megérkezett a gépem Melbourne-be, bekapcsoltam a telefonom, és volt egy üzenetem Christian Hornertől. Azt írta, hogy 46 km után kinyírtak egy motort. Na, ilyesmit nem szeretnék újra látni, szóval a megbízhatóság egy igazán komoly cél számunkra ezen a hétvégén.”

„Emellett ki tudjuk majd hozni a legjobb teljesítményt is a motorból – tavaly erre különféle okok miatt nem voltunk képesek, szoftveres és hardveres problémákból kifolyólag.”

„Szóval jobb teljesítményre, és nagyobb fokú megbízhatóságra lehetünk képesek.”

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell kifejtette, magán a kasztnin nem sokat fejlesztettek a téli tesztek óta.

Hirdetés

„Hogy őszinte legyek, nagyon hasonló lesz ahhoz, mint amivel teszteltünk” – mondta a szakember.

„Mindig is mondtuk, hogy a két téli teszten olyan kasztnival dolgozunk majd, mely nagyon hasonló lesz a melbourne-ihez. Kisebb fejlesztések persze vannak. Talán lesz egy új első szárny is az autón, de csak akkor kerül fel, ha megfelelően működik és készen áll a bevetésre.”

„Nem fogjuk elsietni. Szóval az autó mondhatni ugyanaz lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!