Továbbra is a Ferrari az élen - F1VILÁG.HU

Továbbra is a Ferrari az élen

HIRDETÉS

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa továbbra is az élen tartotta az olaszokat Barcelonában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a hétvégén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjra.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa továbbra is az élen tartotta az olaszokat Barcelonában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a hétvégén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjra.

Miután a tesztek első két napján Kimi Raikkönen uralta a mezőnyt, szerdán Massa vette át az irányítást. A brazil sofőr csapattársát váltotta az egyik F2007-es volánja mögött, és azonnal az élre állt. Massa kereken 100 kört teljesített, miközben az új aerodinamikai elemeken, és az abroncsokon dolgozott.

Nagy meglepetésre őt a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber követte, ám tisztes távolságból, majd egy teljes másodperccel lemaradva. A harmadik pozícióban Jarno Trulli végzett a Toyotával. A nagy legaktívabb versenyzőjének bizonyult Heikki Kovalainen a negyedik helyre hozta be a Renault-t.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso – aki kedden mindössze csak egy kört teljesített hazai rajongói legnagyobb bánatára – ma jóval produktívabb napot zárt, miközben tovább folytatta az új, három elemből álló első szárny tesztelését, melyet hétfőn vetett be első alkalommal a McLaren. A spanyol végül 73 kör megtételét követően az ötödik lett.

A Williams istállónak egy nappal korábban befejeződött a tesztprogram, ugyanis Nico Rosberg a reggeli tréningen igen csúnyán összetörte az FW29-es modellt. A német versenyző szerencsére sérülés nélkül megúszta a nagy sebességű balesetet, azonban elővigyázatosságképp egy napra kórházba szállították, hogy megfigyelés alatt tarthassák.

A Spyker sem örülhetett, ugyanis már ma összepakolt, hogy holnap hajnalban elhagyja a helyszínt, miután Christijan Albers autója meghibásodott.

Teszteredmények
Barcelona, harmadik nap:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. Massa Ferrari (B) 1:21.506 103
2. Webber Red Bull-Renault (B) 1:21.804 95
3. Trulli Toyota (B) 1:22.309 107
4. Kovalainen Renault (B) 1:22.378 121
5. Alonso McLaren-Mercedes (B) 1:22.579 73
6. Kubica BMW Sauber (B) 1:22.653 83
7. Button Honda (B) 1:22.765 114
8. Davidson Super Aguri-Honda (B) 1:23.027 112
9. Speed Toro Rosso-Ferrari (B) 1:23.713 96
10. Albers Spyker-Ferrari (B) 1:24.870 63
11. Rosberg Williams-Toyota (B) idő nélkül 2

Az eredmények nem hivatalosak

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Továbbra is a Ferrari az élen
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!