Továbbra is az M4 Sporton marad a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Továbbra is az M4 Sporton marad a Forma-1

A következő 3 évben is az M4 Sport közvetíti majd a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeit – az erről szóló megállapodást a 37. Magyar Nagydíj előtt, vasárnap írták alá a Hungaroringen.

A közmédiához még 2012-ben kerültek vissza a száguldó cirkusz közvetítési jogai, a versenyek pedig 2015-ben kerültek az M4 Sportra a csatorna indulásával egyidőben.

Az eddig érvényben lévő szerződést még 2019-ben írták alá, ez a megállapodás pedig az idei szezont követően járt volna le. A vasárnapi Magyar Nagydíj előtt a Hungaroring paddockjában jelentették be, a szerződést további 3 évvel meghosszabbították, így 2023-ban, 2024-ben és 2025-ben is az MTVA közvetítheti a Forma-1 eseményeit.

Úgy tudni, a 2022-ben már 130,1 milliárd forintos költségvetéssel működő MTVA-nak nemigen volt ellenfele a közvetítési jog megvásárlásáért. Az előző ciklusban az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a G7.hu korábbi beszámolója alapján 36 millió dollárt fizetett a közvetítési jogokért, ez akkori árfolyamon 10,6 milliárd forintnak felelt meg, mai árfolyamon viszont bő 14 milliárd forintot jelent. Hogy most milyen összegekről van szó, arról egyelőre nincsenek konkrét információk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!