Orosz Nagydíj

Továbbra is bizonytalan a Toro Rosso jövője

A Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz elmondta, egyelőre még maga sem tudja, mi lesz a fiókcsapat, a Scuderia Toro Rosso sorsa, amely fantasztikus bravúrt bemutatva, győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon.

A Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz elmondta, egyelőre még maga sem tudja, mi lesz a fiókcsapat, a Scuderia Toro Rosso sorsa, amely fantasztikus bravúrt bemutatva, győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon.

A Toro Rosso jelenleg a Red Bull – azaz a szabályok kijátszása miatt egy “külsős” cég, a Red Bull Technology – karosszériáját használja, ám ezt már csak jövőre teheti meg, mert a 2010-től életben lépő szabályok az eddig kihasznált a kiskaput bezárják.

Mateschitz már korábban elhintette, vevőt keres a Red Bull 50%-os tulajdonrészére, ugyanis az energiaital-gyárosok nem kívánnak két teljesen különböző csapatot futtatni a Forma-1-ben.

Azonban Sebastian Vettel bravúros futamgyőzelmét követően a cégóriás feje kijelentette, hogy a Toro Rosso nem eladó, bár jövője továbbra is bizonytalan.

“A Toro Rosso semmilyen áron nem eladó, és továbbra is ez a helyzet” – mondta a milliárdos üzletember az osztrák Kleine Zeitungnak. “Nem keresünk vevőt, és a vasárnapi győzelem semmin nem változtatott.”

“Az egész sztori az eladásról egy nagy félreértés eredménye. Mindössze egy dolog biztos: 2010-től a szabályok nem teszik lehetővé, hogy bármilyen együttműködés legyen két csapat között, ezért kell megnéznünk, mihez is akarunk kezdeni.”

Mateschitz azt is elmondta, hogy a szabályok további pontosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy döntést tudjanak hozni a Toro Rosso ügyében.

“Az új szabályok további pontosítására várunk” – magyarázta az üzletember. “Az egész ügyben az a legszebb, hogy bármennyire is pimaszul hangzik, csak egy csapatra szeretnénk koncentrálni, habár nem lenne erre szükségünk. Azonban felelőtlenség lenne két külön csapatot futtatni.”

A Toro Rosso az elmúlt versenyeken csúnyán felülmúlta anyacsapatát, a Red Bull Racinget, aminek a szakértők szerint is egyértelműen a motor az oka.

“Néhány hónapja a Red Bull rendelkezik a leggyorsabb karosszériával a Forma-1-ben, azonban a Renault motor jelenti számára a hendikepet” – mondta Mateschitz. “Ilyen problémánk viszont nincs a Ferrarival. Továbbá Sebastian Vettel kivételes tehetség. Ez teszi a Toro Rossót gyorsabbá a Red Bull Racingnél.”

“A motortól, illetve néhány fejlesztési területtől eltekintve, a Toro Rosso és a Red Bull autói azonosak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS